Hillegom is plannen voor woonwijk op bollenvelden helemaal zat


Inwoners startten actie op website www.groeidoei.nl

HILLEGOM, 20080527 -- Inwoners van Hillegom voelen zich gemanipuleerd door de gemeente. De gemeente wil op basis van een structuurvisie uit 1995 het dorp laten groeien van 20.500 naar 23.000 inwoners. Met als motivatie: ruimte scheppen voor jongeren om vergrijzing tegen te gaan. Een andere motivatie is: voorzieningen betaalbaar houden.

Een gestaag groeiende groep inwoners zegt dat groei nergens voor nodig is en zijn een actie gestart op internet: www.groeidoei.nl. Met als motivaties: geen nieuwbouw op bollenvelden, want bollenvelden bepalen in hoge mate het karakter van het dorp en de streek. Bovendien is bijbouwen onzinnig omdat over een jaar of 15 de vegrijzing over z'n hoogtepunt heen is.
De woordvoerder zegt: een e-mail met aandacht voor de website wordt door de inwoners zelf verspreid. De website doet 't werk. In ruim een week staan al 300 namen op de lijst. Dat zijn er spoedig 1000 of nog veel meer. Hoe we verder gaan moeten we nog bepalen. Een aantal initiatiefnemers is ervoor om dmv een enquete de mening van alle inwoners te tellen.

De beoogde bollenvelden zijn thans nog beschermd gebied (Pact van Teijlingen) waar pas over een jaar of 10 à 15 op gebouwd mag worden. Eerstdaags wordt de nieuwe structuurvisie gepresenteerd waar de bouw in wordt bepaald.

De coalite bestaat uit VVD en PvdA. Groeidoei.nl zegt dat de actie a-politiek is en een groeiende groep van alle partijen dus ook VVD en PvdA hun naam op de lijst plaatst.

De actie van de inwoners vindt plaats via de website: www.groeidoei.nl
Zie ook: www.echo.nl/ww-hi/ voor regionaal nieuws hierover.





GroeiDoei.nl