Digital Residence opent co-locatie faciliteit in Nijmegen


NIJMEGEN, 20080527 -- Digital Residence is een innovatief ICT bedrijf dat zich richt op lokale markten. Bedrijven welke reeds zelf een server en/of (bijbehorende) apparatuur hebben, kunnen deze onderbrengen en eventueel laten beheren in een lokaal datacentrum zodat deze rechtstreeks met een snelle connectie verbinding hebben met internet (exchanges) of het kantoor. Er zijn verschillende redenen om apparatuur in een datacentrum of een zogenaamde co-locatie te plaatsen. Dit kan eenvoudig en vaak tegen lagere kosten dan wanneer apparatuur "inhouse" geplaatst wordt.

Datacenter
Bedrijven in de KAN (Knooppunt Arnhem Nijmegen) regio hoeven niet meer naar Amsterdam wanneer er een storing is of onderhoud verricht moet worden. Men kan in principe naar het "Datacenter om de hoek" waardoor veel tijd en geld wordt bespaard! "Wanneer de co-locatie faciliteit een succes blijkt te zijn, dan volgen er meer locaties." volgens General Manager Remko Leinenga.

Doordat het datacenter goed beveiligd is en het klimaat optimaal wordt gehouden met betrekking tot de luchtvochtigheid en temperatuur, is het de ideale omgeving voor het onderbrengen van servers en bijbehorende apparatuur. Alle systemen dienen constant beschikbaar te zijn, dit wordt gegarandeerd door een generator en een UPS Systeem (Uninterruptable Power Supply). Tevens zijn er 2 geografisch onafhankelijke verbindingen tussen het Tele2 datacenter te Den Bosch en het Nikhef datacenter te Amsterdam om een maximale beschikbaarheid van het netwerk te garanderen. Aan een derde verbinding naar het Sara datacenter te Amsterdam wordt nog gewerkt.

Nijmegen
Voor Nijmegen is gekozen vanwege de centrale ligging (bij de A50 en A73) maar ook doordat het aanbod in de regio nihil of zeer kostbaar is. Nijmegen is tevens gemakkelijk toegankelijk voor de oosterburen.

Service en Zekerheid
Het team van specialisten bij DigiRes staat klaar om een passende en kostenbesparende oplossing aan te bieden tegen zeer scherpe tarieven zodat het voor de (kleine) MKB'er ook aantrekkelijk wordt. Remko Leinenga: "Met een passende Service Level Agreement kunnen de specialisten van DigiRes de klanten bij staan en wordt kostbare tijd en geld bespaard."

Digital Residence
DigiRes maakt het op lokaal niveau voor elk bedrijf mogelijk om zijn netwerk, servers, opslag apparatuur etc. te plaatsen in een veilige omgeving welke 24 uur per dag en 7 dagen per week beveiligd is en tevens een directe verbinding met het internet nodig hebben, dit met minimale complexiteit en kosten.

Voor meer informatie kunt u contact op nemen met Digital Residence B.V. of door de website te bezoeken: www.digitalresidence.nl





Digital Residence