Prof dr JJ van Duijn en Jt Ruinemans RA in Raad van Advies bij Dexior


ALMERE, 20080527 -- Per heden zijn de heren J.J. van Duijn en Jt. Ruinemans toegetreden tot de Raad van Advies van Dexior Financial BV. Het uiteindelijke doel is dat Dexior binnen afzienbare tijd een Raad van Commissarissen krijgt, waartoe deze Raad van Advies de eerste stap vormt.

Prof. Dr. J.J. van Duijn (1943) is econoom, wetenschapper en buitengewoon hoogleraar.
Na zijn opleidingen tot econoom ( Rotterdam en Illinois) werkte hij van 1972 tot 1983 als achtereenvolgens wetenschappelijk medewerker, lector en hoogleraar algemene economie bij de Interfaculteit Bedrijfskunde in Delft. Jarenlang was Van Duijn het gezicht van de Robeco Groep, aan welk bedrijf hij van 1983 tot aan zijn pensionering in 2005 verbonden was. Als lid van de groepsdirectie, resp. beleidscomité en raad van bestuur van Robeco was Van Duijn verantwoordelijk voor de beleggingen van de Robeco Groep. Vanaf 1988 was hij Chief Investment Officer.

Gedurende zijn jaren bij Robeco was Van Duijn buitengewoon hoogleraar in de praktische aspecten van de beleggingstheorie aan achtereenvolgens de Universiteit van Amsterdam en de Erasmus Universiteit Rotterdam. Al enige tijd wijst hij op het belang van financiering van MKB bedrijven (Private Equity). Hij presenteerde reeds een aantal malen voor Dexior en raakte enthousiast over onze bijzondere financieringsmethode.

De heer Jt. Ruinemans RA (1948) is registeraccountant en commissaris bij diverse ondernemingen.

Na zijn HEAO-opleiding begon Ruinemans zijn carrière bij Ernst & Young, waar hij zijn opleiding tot registeraccountant heeft afgerond. In 1979 maakte hij de overstap naar de uitdagende Private Equity sector. In eerste instantie als Investment Manager en sedert 1987 als een van de 'founding fathers' / directeuren van Participatiemaatschappij Residex (voorheen Residentie).

Gedurende 25 jaar heeft Ruinemans het investeren vanuit alle perspectieven meegemaakt als investment manager, bestuurder, aandeelhouder en commissaris. Hij heeft ruime ervaring in het investeren in en het beheren van participaties in startende innovatieve ondernemingen, reeds lang bestaande familie-ondernemingen en Joint Ventures met multinationals. Daarbij heeft hij ervaring in meer dan 20 ondernemingen als commissaris

Naast zijn commissariaten is Ruinemans sedert 2004 actief als zelfstandig adviseur en financieel/strategisch adviseur bij MBO's, fusies, overnames en bedrijfswaarderingen.

Wij zijn uiteraard verheugd over de bereidheid van deze heren om hun specifieke ervaring en deskundigheid ter beschikking te stellen aan Dexior. De Raad van Advies zal in principe gaan bestaan uit 3 personen. Wij verwachten het derde raadslid binnenkort voor te kunnen stellen.

Dexior Financial BV is in 2005 opgericht om aan de vraag naar risicodragend kapitaal voor kleine en middelgrote ondernemingen te voldoen en gelijktijdig aantrekkelijke private equity investeringskansen aan te bieden aan investeerders. Op het gebied van private equity richten we ons op het verstrekken van groeikapitaal. Dexior investeert in het midden- en kleinbedrijf. We spreiden onze investeringen over verschillende sectoren en geven managementondersteuning aan de gefinancierde ondernemingen. Deze strategie zorgt voor aantrekkelijke opbrengsten tegen een acceptabel risico.
Voor meer informatie kunt u onze website bezoeken (www.dexior.nl) of bellen met
036 5489630