Ingezonden persbericht


Persinformatie

Datum: 19 mei 2008

NOS Studio Sport blikt terug op EK '88

"Jaha, dit is een goed stel hoor"

NOS Studio Sport zendt in opmaat naar het EK vanaf dinsdag 27 mei de vierdelige sportreeks Een Goed Stel uit. In 1988 deed de NOS verslag van een legendarisch toernooi met het prachtige resultaat voor Oranje. Vlak voordat Marco van Basten aan een nieuw EK begint, gaat NOS Studio Sport terug in de tijd. De titel van de serie verwijst naar de uitspraak "Jaha, dit is een goed stel hoor." van commentator Theo Reitsma. Hij sprak de woorden toen de selectie na de finale Nederland - Rusland met de beker op schoot de overwinning vierde. De sportreeks Een Goed Stel is van dinsdag 27 tot vrijdag 30 mei te zien om 23.10 uur op Nederland 3.

Een Goed Stel, deel 1 (27 mei, Nederland 3, 23.10 uur - 00.25 uur):

In de eerste aflevering staan de groepswedstrijden van het Nederlands Elftal centraal. De wedstrijden worden afgewisseld met interviews met de toenmalige spelers en coach, zoals onder meer de gesprekjes tussen coach Rinus Michels en Kees Jansma.

Voor de kijkers vormen de tijdsbeelden een aangename herinnering.

Een Goed Stel, deel 2 (28 mei, Nederland 3, 23.10 - 01.10 uur):

Integrale herhaling van de halve finale tegen Duitsland. "Het Volksparkstadion is van Oranje!" schreeuwde de NOS-commentator. Vanaf dat moment kon het niet meer mis gaan. Nederland ging naar de finale die in het Olympiastadion van München gespeeld zou worden.

Een Goed Stel, deel 3 (29 mei, Nederland 3, 23.10 - 01.25 uur):

"Mühren... Van Basten... goed. O, wat een goal!!" Integrale herhaling van de finale Nederland - Rusland, met aansluitend beelden van de intocht van de kersverse kampioenen in Nederland.

Een Goed Stel, deel 4 (30 mei, Nederland 3, 23.10 - 00.40 uur):

Een uitzending van Sport in Beeld uit de jaren '90 waarin Marco van Basten en Rinus Michels samen terugkijken op het EK '88. In deze aflevering het onvergetelijke moment waarop Michels aan het einde van de uitzending Van Basten een hand geeft en met zijn kenmerkende stem zegt: "Nou gefeliciteerd dan jongen."

Noot voor redacties,

Ingezonden persbericht