Gemeente Bernheze


Collegebesluiten 27 mei 2008

20 mei 2008

Vestiging supermarkt Nistelrode
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten niet mee te werken aan de vestiging van een supermarkt aan de Laar in Nistelrode. Het college van burgemeester en wethouders wil vasthouden aan het bestemmingsplan Nistelrode Centrum. Hierin is opgenomen dat het ruimtelijke beleid gericht is op behoud en versterking van kleinschalige, bij het karakter van Nistelrode passende commerciële activiteiten. Daarvoor is een maximum bedrijfsvloeroppervlak van 500 m2 opgenomen. De aanvraag overschrijdt dit maximum.

27 mei 2008
Streetparade/Zomerfestival
Het college van burgemeester en wethouders heeft toestemming verleend aan Stichting Carnavalsviering Heesch en Cultureel Centrum de Pas voor het houden van een Streetparade/Zomercarnaval op De Misse in Heesch op zaterdag 14 juni 2008 van 12.00 tot 24.00 uur.

Tijdelijke huisvesting 't Maxend
Ten behoeve van de tijdelijke huisvesting van groepen leerlingen van basisschool 't Maxend worden door het schoolbestuur nabij de school noodlokalen geplaatst. Zowel de plaatsingskosten als de jaarlijkse huurkosten dienen door de gemeente te worden voldaan.

Oude Vreemdelingenwet
De regeling afwikkeling oude Vreemdelingenwet, bekend als de pardonregeling, is in volle gang. Deze pardonregeling richt zich op asielzoekers die langer dan zes jaar in Nederland verblijven en alsnog een verblijfsvergunning krijgen. Hun verzoek om een vergunning is voorheen afgewezen, maar zij verbleven nog steeds illegaal in Nederland. Met het generaal pardon krijgt deze groep een verblijfsvergunning.
Door deze pardonregeling is de taakstelling voor gemeenten om statushouders in de gemeenten te huisvesten verhoogd. De Stichting Status is een belangrijke schakel in het ondersteunen en huisvesten van statushouders en dus in het uitvoeren van de Huisvestingswet. Zij bemiddelt bij de toewijzing van woningen en begeleidt de statushouder bij de vestiging in onze gemeente. Omdat de taakstelling in omvang toeneemt door de `pardonners', ontstaat een taakverzwaring voor de vrijwilligers en beroepskrachten van de stichting. De gemeente Bernheze kent daarom een gedeelte van de rijksgelden aan de stichting toe.

Bestuursconferentie Veiligheidsregio
Het college van burgemeester en wethouders vindt het gewenst dat de brandweer samen met de andere 20 brandweerkorpsen wordt ondergebracht in de regionale brandweer. Bernheze zal daarom in het bestuur van de regio ervoor kiezen om deze mogelijkheid verder te laten onderzoeken.

Revitalisering bedrijventerrein Retsel
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de volgende werken binnen één bestek uit te voeren: de revitalisering van het bedrijventerrein Retsel I, het onderhoud aan riolering Laag Beugt/Brouwersstraat en het gedeeltelijk bouwrijp maken van het bedrijventerrein Retsel II. Dit gezien de samenhang tussen de projecten, het voorkomen van extra hinder voor bewoners en ondernemers en het mogelijke aanbestedingsvoordeel.

Aanbieding groenonderhoud
Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met het aangaan van een eenjarig groenonderhoudscontract en het onderhoud in de openbare ruimte voor het jaar 2008 met het bedrijf IBN facilitair in Uden.

Vaststelling protocol persoonsgebonden budget
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten tot een verdere aanpassing van het protocol persoonsgebonden budget gemeente Bernheze. Het gaat dan met name om vereenvoudiging van de verantwoording en controle van het persoonsgebonden budget met betrekking tot hulp bij het huishouden. Dit besluit treedt in werking op 7 juni 2008 met terugwerkende kracht tot en met 1 januari 2008.