Quint sluit mantelcontract met NATO


Treedt toe tot gezelschap van preferred suppliers

AMSTERDAM, 20080527 -- De NATO (North Atlantic Treaty Organisation) heeft onlangs een overeenkomst met Quint Wellington Redwood getekend, waardoor Quint, een adviesbureau voor IT-gerelateerde organisatievraagstukken, toetreedt tot het selecte gezelschap van `preferred suppliers' van de NATO.

In de afgelopen maanden hebben verkennende gesprekken plaatsgevonden tussen de NATO en Quint Wellington Redwood. De uiteenlopende ICT-contracten en NATO-architecturen zijn verder gestroomlijnd en outsourcing is als mogelijkheid onderzocht. Na diverse onderzoeken kon recent de BOA (Basic Ordering Agreement) worden ondertekend. Quint is daarmee toegetreden tot een select gezelschap van `preferred suppliers' van de NATO.

Deze Noord-Atlantische militaire organisatie voor vrede en vrijheid is continu in beweging door veranderende politieke doelstellingen en technologische ontwikkelingen. De NATO heeft daarom een systeem ontwikkeld van Basic Ordering Agreements (BOA) om diverse mantelcontracten voor het verwerven van materieel, voorraden, ICT, consultancy en wapensystemen te kunnen afsluiten.

Willem Voogt, principal consultant bij Quint en - mede vanuit zijn verleden bij Defensie als commandeur - initiator van dit contract, geeft aan dat hard werken hiermee beloond is: "Er is een belangrijke stap gezet voor de inschakeling van de specifieke deskundigheid van de Quint-medewerkers bij complexe vraagstukken op het gebied van sourcing en regie in het veld van Openbare Orde en Veiligheid. De BOA sluit nauw aan bij de onafhankelijke werkwijze, de kennis en ervaring en het internationale karakter van Quint."


Over de NATO
De North Atlantic Treaty Organisation - is een alliantie van 26 landen van Noord Amerika en Europa die zich committeren aan de doelstelling van het North Atlantic Treaty van 4 April 1949: het verlangen om met individuele vrijheid en binnen de wet in vrede, democratie en beschaving te leven en om in een gemeenschappelijke defensie te voorzien binnen het United Nations mandaat.
www.nato.int

Over Quint Wellington Redwood
Quint Wellington Redwood - kortweg `Quint' - is een toonaangevend, onafhankelijk managementadviesbureau dat zich volledig toelegt op IT-gerelateerde organisatievraagstukken. De dienstverlening is grensoverschrijdend en strekt zich uit over 49 landen en vier continenten. Quint richt zich in het bijzonder op strategie, sourcing en service management, waarbij wereldwijd best practices worden ontwikkeld en geïmplementeerd.
Quint heeft een rijk palet aan diensten op het gebied van consultancy, measurement en opleiding, voor alle domeinen van business- en IT-management.

Quints klanten zijn vooraanstaande profit en non-profit organisaties die sterk afhankelijk zijn van IT. Zij vertrouwen op Quint om zich te kunnen onderscheiden in geïntegreerd management van hun business- en IT-domeinen en zo een strategisch concurrentievoordeel te behalen. Quint kent een sterk commitment aan de resultaatgerichte uitvoering van haar adviezen, onder het motto "Dare to challenge".
Quint daagt zichzelf en haar klanten voortdurend uit om ingrijpende prestatieverbeteringen en meer toegevoegde waarde te realiseren. En vindt niet alleen de organisatie van haar klanten opnieuw uit , maar ook de consultancybranche zelf!

www.quint.nl (lokale website)
www.quintgroup.com (global website)





Ingezonden persbericht