Unieke wenskaarten op internet


Scheidingskaarten met een scheurlijn

GRONINGEN, 20080527 -- De combinatie van een druk leven en het gemak van online winkelen zet steeds meer mensen er tot toe via internet te kopen. Internet is de laatste jaren gigantisch gegroeid en heeft talloze aanbieders erbij gekregen. Het gemak om vanuit je luie stoel te shoppen is veranderd in een wirwar van vele aanbieders. MOOI OOK is een nieuwe aanbieder van wenskaarten op internet. Niet nieuw in de zin van een nieuwe aanbieder op internet maar een nieuwe manier van winkelen. Service en klantvriendelijkheid zoals we gewend zijn staat voorop.

Uit onderzoek is gebleken, dat wij het nog steeds leuk vinden om een echte kaart te ontvangen in plaats van een e-mail. Gebeurtenissen die ons leven markeren zoals geboorte, verhuizing of trouwen willen we graag delen en kenbaar maken door een kaart te versturen. Bezoekers van de website MOOI OOK kunnen kiezen uit een uitgebreide wenskaarten collectie voor gelegenheden als geboorte, verhuizing of huwelijk. Bijzonder is de extra service die MOOI OOK verleend. Als men wil kan een kaart uit de collectie kosteloos worden aangepast naar de wensen van de klant.

Iris Mager, grafisch vormgever en de drijvende kracht achter de website MOOI OOK: "Wenskaarten zijn heel persoonlijk. Het is belangrijk dat de klant zijn wensen kan kenbaar maken waarna de vormgeving wordt aangepast zonder bijkomende kosten te moeten betalen. Denk bijvoorbeeld aan geboortekaarten of trouwkaarten. Jonge verdieners die het druk hebben gaan liever niet verschillende drukkerijen aflopen op zoek naar die ene leuke kaart . Maar we willen wel graag de persoonlijke service. We willen graag kosteloos een proef ontvangen thuis en dat iemand met ons meedenkt hoe de kaart mooi vormgegeven kan worden met onze eigen persoonlijke wensen".

MOOI OOK doet meer dan alleen de standaard kaarten aanbieden. Naast de collectie geboortekaarten heeft MOOI OOK bedankkaartjes ontworpen in dezelfde stijl als de geboortekaarten die verstuurd kunnen worden na de geboorte om familie, vrienden en kennissen te bedanken voor hun bezoek of kado. Ook de jonge stelletjes die gaan trouwen kunnen hun hart ophalen. Naast de standaard trouwkaarten zijn er aparte uitnodigingen voor daggasten, routebeschrijving kaarten en bedankkaarten.

Bijzonder zijn de ontwerpen voor een echtscheiding. Iris Mager: "Sinds 2003 worden er ieder jaar tussen de 31 en 32 duizend huwelijken verbroken door echtscheiding. Jaarlijks zijn daar ongeveer 33 duizend minderjarige kinderen bij betrokken. Om de scheiding kenbaar te maken aan de omgeving is de scheidingskaart van MOOI OOK een optie. Je verstuurt de scheidingskaart met beide nieuwe adressen erop en hoeft zodoende niet veel uit te leggen. De kaart spreekt voor zichzelf. Voor de gezinnen met kinderen zijn er aparte ontwerpen."

De scheidingskaarten zijn ontworpen met een knipoog; in het midden van
de kaart zit een rillijn waardoor de kaart in twee stukken gescheurd kan
worden.

www.mooiook.nl