VMware Authorised Consultant Partnership voor Ultimum


ALMERE, 20080527 -- Met ingang van 15 mei is Ultimum authorised consultant partner voor VMware producten. Daarmee is het bedrijf nog beter in staat om kosten te besparen voor haar opdrachtgevers door virtualisatie-oplossingen te implementeren. Het partnerprogramma geeft professionals van Ultimum toegang tot een uitgebreide bibliotheek aan toepassingen, methodieken en tools die ze voor klanten kunnen inzetten.

"Virtualisatie is hot. In de VS géven energiebedrijven geld aan hun klanten om echte (hardware) servers te vervangen door virtuele (software) servers", vertelt directeur Ricardo Soto Escamilla van Ultimum. "Virtualisatie biedt een geweldig antwoord op de steeds maar uitdijende energiebehoefte van serverparken. Je kunt er veel energie mee besparen, hardwarekosten drukken en je maakt veel efficiënter gebruik van bestaande systemen. Daarom is het logisch dat veel organisaties zich afvragen `is dit iets voor ons?'."
De implementatie van virtualisatie-oplossingen vergt echter de nodige specifieke vakkennis. Specialisten moeten niet alleen thuis zijn in Microsoft technologie en producten, maar ook in besturingssystemen als Linux of Unix.
"Willen bedrijven kosten besparen door virtualisatie toe te passen, dan is het verstandig om - zeker voor het ontwerp en de implementatie van virtuele servers - specialisten in te huren", stelt Soto Escamilla.
Professionals van Ultimum hebben niet alleen een stevige bagage van Unix- en Linux-kennis; ze zijn ook helemaal thuis in Microsoft technologie- en producten. Bij de VMware specialisten wordt deze kennis aangevuld met opleiding en certificering op het gebied van VMware producten, die op Linux-technologie gestoeld zijn.

Over Ultimum:
Ultimum richt zich op detachering van hooggekwalificeerde (3e lijns) IT-specialisten en op projectmanagement. Het bedrijf is bijzonder ervaren op het gebied van infrastructuur en beveiliging van IT-omgevingen.