Evangelische Omroep

Hilversum, 27 mei 2008

De Xnoizz Band Battle gaat verder
Stem op jouw favoriete band!

De voorrondes van de Xnoizz Band Battle zijn voorbij, de strijd wordt harder en de kwaliteit beter. De zoektocht naar nieuw christelijk talent is in een nieuw stadium beland. Vanaf 26 mei is het mogelijk om via de Band Battle-site te stemmen op één van de vier halve finalisten. Op 8 juni valt er een band af, zodat uiteindelijk drie bands in de finale op de EO-Jongerendag tegen elkaar strijden om de overwinning.

Halve Finale
De vier halve finalisten van de Xnoizz Band Battle hebben hun kwaliteit afgelopen twee weken laten horen op radio 3FM. In het programma Xnoizz kozen zij samen met de luisteraars een liedje waarmee ze deelnemen aan de halve finale. Via www.eo.nl/xnoizz is de hele Xnoizz Band Battle te volgen en heeft het publiek de mogelijkheid om hun voorkeur voor een band en hun liedje uit te spreken. De band met de minste voorkeurstemmen zal straks het veld moeten ruimen.

Speciale uitzending
Naast het stemmen op een bepaalde band, kan men 'hyves-vriend' worden van een van de bands. De band met de meeste 'vrienden' gaat automatisch door naar de finale. De bekendmaking van de drie finalisten zal plaatsvinden in het 3FM-programma Xnoizz. Op zondag 8 mei is er van 23.00 - 01.00 uur een speciale uitzending waarin alle halve finalisten aanwezig zijn. Na de bekendmaking hebben de bands nog een week om zich voor te bereiden op de finale: 14 juni in het pauzeprogramma van de EO-Jongerendag.


---
Noot voor redactie,