Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 27 mei 2008

Reisverslag over Amsterdam vanuit Italiaans perspectief

Schrijfster Marta Morazzoni brengt jaarlijks een bezoek aan Amsterdam, de stad van Anne Frank, Spinoza en Rembrandt. De stad van de bruine kroegen, van Albert Cuyp en het Begijnhof; van het Vondelpark met zijn joggers en skaters en een hond achterop de fiets. Haar ervaringen verhaalt zij in het reisverslag Stad van het verlangen, Amsterdam. Begin juni 2008 publiceert uitgeverij Serena Libri het reisverslag van Morazzoni.

Marta Morazzoni (Milaan, 1950) heeft filosofie gestudeerd en doceert literatuur en filosofie aan een gymnasium. Naast verhalen en romans schrijft ze literaire recensies en toneelkritieken. Haar eerste boek, de verhalenbundel La ragazza col turbante uit 1986 was een groot succes en is in Nederland verschenen als Het meisje met de parel. Al even succesvol waren haar volgende boeken: L'invenzione della verità (1988), Casa materna (1992) en L'estuario (1996). Met haar roman De zaak Courrier (Serena Libri, 1997) heeft ze de Premio Campiello 1997 en de Independant Foreign Fiction Award 2001 gewonnen.

Stad van verlangen, Amsterdam is een reisverslag met een Italiaanse inslag. "Amsterdam heeft niets gemeen met Venetië. Ondanks de voor de hand liggende overeenkomsten is dit geen romantische stad en al helemaal geen stad in verval. Amsterdam pronkt niet met haar wonderbaarlijke verleden maar gebruikt het, zoals een gezin dat elke dag het zilverbestek op tafel legt." Aldus de schrijfster.

(Streep)

Titel: Stad van het verlangen, Amsterdam

Auteur: Marta Morazzoni
Vertaling: Els van der Pluijm

Uitgeverij: Serena Libri

Prijs: E 14,95

Pagina's: 160

ISBN 978 90 76270449


Bestellen:

Stad van het verlangen: Amsterdam
Stad van het verlangen: Amsterdam
Marta Morazzoni