Gemeente Delft

Beste speelidee bekend gemaakt op straatspeeldag

Dit jaar doen in Delft zes straten mee aan de landelijke straatspeeldag op woensdag 28 mei. Op deze dag is de straat van de kinderen en om die reden afgesloten voor alle verkeer. De Nationale straatspeeldag is een initiatief van 3VO en wordt jaarlijks georganiseerd in meer dan duizend straten in Nederland

De straten die meedoen zijn:

* Hof van Delft/ Voordijkshoorn: de Van Bleyswijckstraat (ter hoogte van de Welhoeckstraat), de Fransen van de Puttestraat/de van Lynden van Sandenburgstraat, de Thorbeckestraat/de Kempenaerstraat/de Rochussenstraat en de van der Lelijstraat
* Wippolder: de Willem de Zwijgerstraat/Julianalaan en de Prof. Bosschastraat

Buurtbewoners sluiten de straat een middag af voor het verkeer zodat kinderen zorgeloos kunnen spelen. Een aantal straten heeft voor het organiseren gebruik gemaakt van de gemeentelijke subsidieregeling 'Straatfeestcheque'. De gemeente levert hekken aan de organisatoren om de straat goed te kunnen afsluiten.

Wethouder Anne Koning brengt woensdag om 14.00 uur een bezoek aan de van Bleyswijckstraat. Daar maakt ze ook de winnaar van de wedstrijd voor het beste speelidee bekend. De gemeente vroeg kinderen uit Delft om hun beste, leukste speelideeën uit te werken in een tekening, werkstuk of verhaal. De winnaar van de wedstrijd voor het beste speelidee wint een dagje uit met zijn of haar groepsgenootjes. De ideeën van de kinderen worden gebruikt ter inspiratie bij de inrichting van speelplekken in de stad.

Om 14.45 uur neemt Anne Koning vervolgens nog een kijkje bij de speelactiviteiten in de Willem de Zwijgerstraat/Julianalaan.

Noot voor de redactie (