Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

VO-scholen akkoord met Actieplan Leerkracht

Utrecht, 27 mei 2008 - Een ruime meerderheid van de scholen in het voortgezet onderwijs heeft ingestemd met het Actieplan Leerkracht. Bestuurders en schoolleiders vinden het van groot belang te investeren in een betere beloning voor docenten en meer hogere functies. Dat maakt het onderwijs aantrekkelijker voor huidig en toekomstig personeel én academici.

Sjoerd Slagter, voorzitter VO-raad: "Met de maatregelen uit het Actieplan Leerkracht maken we het werken in het onderwijs aantrekkelijker. Door het inkorten van de salarislijnen loopt de beloning weer in de pas met het bedrijfsleven."

Scholen maken zich wel zorgen dat de afspraken over het functiebouwwerk en het percentage LD-functies het ontwikkelen van eigen personeelsbeleid beperken. Slagter: "Het realiseren van activerend en wervend personeelsbeleid is een hele uitdaging voor de sector. De VO-raad zal dit proces nauwlettend volgen en waar nodig de minister wijzen op problemen in de uitvoering van het Actieplan."

EINDE PERBERICHT

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Iris de Kort (communicatieadviseur VO-raad): irisdekort@vo-raad.nl of 06 128 51 704.