Ingezonden persbericht


Persbericht

Kodak T-MAX 400 Film gekozen tot Best Film in Europe 2008

Technical Image Press Association beloont KODAK PROFESSIONAL T-MAX 400 Film

Bunschoten, 27 mei 2008 Kodak s nieuwe, verbeterde zwartwitfilm, KODAK PROFESSIONAL T-MAX 400 Film, is door de Technical Image Press Association (TIPA) verkozen tot Best Film in Europe 2008 . De award, die door de leden van TIPA is toegekend, erkent de snelle ISO-snelheid, scherpte en fijne korrel die door de recente toevoegingen aan Kodak s zwartwitfilmportfolio geboden wordt.

Wij zijn er zeer trots op dat Kodak s toewijding en betrokkenheid bij de filmcategorie wordt erkent door TIPA, in het bijzonder de zwartwitfilm waaronder de T-MAX 400, zegt Oreste Maspes, Director Kodak Film Group Europe. Bijna de helft van de professionele fotografen maakt gebruik van zwartwitbeeld. De T-MAX 400 maakt gebruik van Kodak s gepatenteerde T-Grain emulsie en is ontworpen om fotografen die helderheid te bieden die alleen beschikbaar is met een 100 seed film. De reacties van fotografen zijn overweldigend en de TIPA award voor Best Film in Europe 2008 bevestigt dat T-Grain emulsie de standaard is voor de fotografie-industrie.

TIPA, de grootste en invloedrijkste vereniging voor foto- en beeldpers in Europa, erkent Kodak s doorlopende toewijding aan de professionele fotografiemarkt.

De meest recente versie van Kodak s beroemde zwartwit-emulsie bewijst dat film nog steeds belangrijk is voor fotografen, zegt de TIPA jury. De ISO-snelheid is snel genoeg voor een quick-fire rapportage in een omgeving met weinig licht, en toch biedt de fijne korrelemulsie het detail dat vereist is voor bijvoorbeeld landschapsarchitecten. Zwartwitliefhebbers zullen genieten van deze excellente film.

De uitreiking van de TIPA Awards 2008 zal plaatsvinden op de eerste dag van PhotoKina 2008, van 23 tot en met 28 september 2008 in Keulen, Duitsland.

Voor meer informatie over de volledige zwartwitfilmportfolio van Kodak, bezoek de website www.kodak.com/go/bwfilms


- einde -

Voor meer informatie

Pride PR

Jessica van Rijswick

(t) 071 568 00 28

jessica@pridepr.nl

Over Kodak

Kodak is wereldwijd de leidende vernieuwer op het gebied van imaging. Kodak helpt consumenten, bedrijven, en creatieve professionals te ontdekken hoe foto s en prints hun leven kunnen verrijken.

Meer informatie over Kodak (NYSE: EK) kunt u vinden op www.kodak.com of op onze blog 1000words.kodak.com en 1000nerds.kodak.com