Politie Twente

Persberichten Politie Twente 27 mei 2008

Jan Camphuis: 053-4555588

Politie zoekt aangevers, namen daders bekend

Haaksbergen

De politie is op zoek naar eigenaren dan wel eigenaressen van goederen die afgelopen weekend in zwembad de Wilder in Haaksbergen zijn gestolen. De namen van mogelijke daders zijn bekend maar nu nog de namen van de gedupeerden.

Maandag 26 mei werd bekend dat er het afgelopen weekend goederen, waaronder kleding en schoenen, zijn gestolen vanuit het zwembad De Wilder aan de Scholtenhagenweg in Haaksbergen. De politie is op de hoogte van de namen van de mogelijke daders van deze diefstallen maar er hebben zich nog geen mensen gemeld van wie het afgelopen weekend goederen zijn gestolen.

De politie wil nu uiteraard graag in contact komen met deze benadeelden. Zij worden verzocht contact op te nemen met de afdeling Haaksbergen van de politie Twente, te bereiken via 0900-8844. (08-066590)

Scooterbestuurder rijdt door rood en raakt gewond bij aanrijding

Hengelo

Een 38-jarige, uit Hengelo afkomstige scooterbestuurder, is dinsdagmorgen 27 mei gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising Oldenzaalsestraat - Bornsestraat in zijn woonplaats. Volgens meerdere getuigen heeft hij een rood verkeerslicht genegeerd.

Dinsdagmorgen 27 mei werd om ongeveer 11.00 uur een aanrijding gemeld op de kruising Oldenzaalsestraat - Bornsestraat in Hengelo. Bleek dat een 38-jarige Hengeloer als bestuurder van een scooter over de Oldenzaalsestraat is aan komen rijden, waarbij hij gebruik heeft gemaakt van de busbaan, in de richting van de Deldenerstraat.

Meerdere getuigen verklaarden later dat de 38-jarige op de kruising Oldenzaalsestraat - Bornsestraat tevens het rode verkeerslicht heeft genegeerd en daardoor op de kruising in aanrijding is gekomen met een personenauto. Deze personenauto, bestuurd door een 27-jarige Hengelose, kwam vanaf de Deldenerstraat en reed op de kruising linksaf de Bornsestraat op.

De 38-jarige raakte gewond en werd door een ambulance met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Proces-verbaal wordt tegen hem opgemaakt. (08-066830)

Aanvulling persbericht gestolen auto's

Almelo

Hedenmorgen is een persbericht verzonden met betrekking tot de diefstal van een tweetal auto's. In het deel met betrekking tot de diefstal in Almelo is abusievelijk vergeten de gegevens over de gestolen auto te vermelden, bij deze.

Het gaat om een grijze Seat Alhambra met het kenteken 11-GX-PB.


---- --