Ingezonden persbericht


Persbericht

Dit weekend weer nieuwe Lottomiljonairs

Rijswijk, 27 mei 2008 - Iedereen wint met De Lotto. Dit weekend viel wederom de hoofdprijs; dit maal in Purmerend. Daardoor komt het totaal aantal nieuwe miljonairs in de eerste vijf maanden van dit jaar al op vijf. Drie keer viel de hoofdprijs en twee keer de Jackpot. In de afgelopen zeven jaar kwamen er dankzij de kansspelorganisatie 145 nieuwe Lottomiljonairs bij in Nederland.

De Lotto-directeur Hans Schraders merkt op: "De wensen van de gelukkige winnaars uit Purmerend zijn heel herkenbaar voor de meeste mensen: een nieuwe auto, een deel van de hypotheek aflossen... Maar vooral gewoon doorgaan met het leven dat ze hadden." Eerder is al onderzocht waar Lottomiljonairs hun nieuw verworven fortuin het liefst aan willen besteden. De topvijf bestaat uit: 1. reis boeken (met de hele familie een keer vliegen); 2. andere auto kopen; 3. huis verbouwen; 4. minder gaan werken; 5. voor de kinderen een huis kopen (laten meedelen in de prijs.

Bij het kiezen van de nummers vult men het vaakste 10, 16 en 22 in. De minst populaire getallen zijn 6, 18 en 30. De geluksnummers die vaak bij de trekking vallen zijn 5, 16 en 24; het meest getrokken Lottonummer is het magische getal 7. Verder bleek uit onderzoek dat spelers liever tien keer één miljoen winnen dan in één keer tien miljoen. Volgens De Lotto win je altijd als je meespeelt, omdat de opbrengst volledig ten goede komt aan de sport en goede doelen in Nederland. De Jackpot staat op dit moment op 11,2 miljoen euro. Valt hij aanstaande zaterdag niet, dan komt de Jackpot op maar liefst 12 miljoen euro.

Over De Lotto
Met de kansspelen Lotto, Krasloten en Toto verdient De Lotto al ruim 45 jaar geld voor de sport én andere goede doelen in Nederland. Uit de opbrengsten heeft de Lotto ¤1,1 miljard afgedragen aan de sport (NOC*NSF) waarmee zij topsport en amateursport in Nederland mogelijk maakt. Daarnaast geeft De Lotto ook financiële steun aan goede doelen op het gebied van welzijn, cultuur en gezondheid, zoals het Oranjefonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds, het Astmafonds en KWF Kankerbestrijding.


- Einde bericht -

Achtergrondinformatie (