Ingezonden persbericht


DHL breidt wereldwijde netwerk en operatie uit met nieuwe state-of-the-art Europese luchthub
. Leipzig/Halle is de Europese luchthub van het wereldwijde netwerk van DHL Express
. State-of-the-art technologie helpt DHL bij het realiseren van duurzaamheids doelstellingen
. Nieuwe luchthub vergemakkelijkt toegang tot internationale handels routes

Amersfoort, 28 Mei 2008: DHL heeft officieel de nieuwe Europese luchtvrachthub op de luchthaven van Leipzig/ Halle in Duitsland in gebruik genomen. De hub breidt DHL's internationale netwerk uit, verbetert de verbinding met de internationale groeimarkten en stelt DHL in staat om de dienstverlening aan de klanten te verbeteren.

De hub werd geopend door John Mullen, Chief Executive Officer van DHL Express. Hij werd vergezeld door Frank Appel, voorzitter van de Raad van Bestuur van Deutsche Post World Net, Scott Price, Chief Executive Officer van DHL Express Europa en verscheidene Duitse ministers, waaronder de minister van Buitenlandse Zaken en Vice-kanselier Frank-Walter Steinmeier.

Over de opening zei John Mullen, Chief Executive Officer van DHL Express: "De vraag naar expres diensten neemt wereldwijd toe en we hebben de beslissing genomen om te investeren in ons netwerk om aan deze vraag tegemoet te komen. Deze nieuwe state-of-the-art hub stelt ons in staat om de best mogelijke service, kwaliteit en bereikbaarheid te blijven bieden voor onze klanten. Het is niet alleen een van de technisch meest geavanceerde hubs in de industrie, met de meest geavanceerde sorteer techniek ter wereld, maar stelt ons tevens in staat onze leidende positie in de Europese en wereldwijde Express markt te verdedigen en verstevigen.

Bijna 300 miljoen Euro is er door Deutsche Post World Net geïnvesteerd in het bouwen van de DHL luchtvracht hub Leizpig/ Halle, die de snelheid, aansluiting en het bereik van DHL op verschillende manieren verhoogt. De hub is gevestigd op een kruispunt om directe Noord - Zuid en Oost - West toegang tot Europa te verschaffen en het verbind zowel de bestaande als de opkomende markten in Centraal- en Oost Europa en Azië.

De criteria op basis waarvan voor de locatie van de luchthaven is gekozen waren de positie van de luchthaven, de bereikbaarheid van de opkomende markten in Oost Europa, de lange termijn zekerheid op het gebied van planning met uitgebreide autorisatie voor nachtvluchten, de ruime beschikbaarheid van gemotiveerd en hoog opgeleid lokaal personeel en de indrukwekkende infrastructuur die een toekomstgerichte combinatie van lucht- weg en transport per spoor mogelijk maakt.

Scott Price, Chief Executive Officer van DHL Express Europa "Door de verhuizing van onze Europese super-hub, zijn we in staat minimale transporttijden van zendingen aan te bieden en om tevens onze nieuwste en beste expres diensten op meer handelsroutes aan te bieden dan voorheen, met verbeterde toegang tot Oost Europa en Azië.

De hub bestaat uit een distributiecentrum - de grootste en modernste sorteerinrichting in Duitsland, een hangar, apron, tank station en kantoorgebouw. Het hoeveelheid vracht die dagelijks verwerkt wordt is momenteel ongeveer 1500 ton per nacht, maar de verwachting is dat dit in 2012 gegroeid zal zijn tot 2000 ton per nacht.

Leipzig is de eerste DHL site die in staat is om vrijwel zelfstandig in de behoefte aan elektriciteit en energie voor verwarming en koeling te voorzien. Dit wordt mogelijk gemaakt door een systeem voor het gecombineerd opwekken van warmte en elektriciteit, gecombineerd met 1000 vierkante meter zonnecellen op het dak van de hangarvoor het opwekken van energie uit zonne-energie. Aanvullend zijn er ondergronds twee cilinders, met ieder een capaciteit van 300 kubieke meter, die jaarlijks ongeveer 3000 kubieke meter regenwater zullen opvangen om, in plaats van met drinkwater, de vliegtuigen mee te wassen.

John Mullen: "Het succes van de DHL business kan worden toegeschreven aan vele factoren, maar een van de meest belangrijke in het huidige klimaat is ons vermogen om ons effectief aan te passen. Momenteel focussen we ons op het implementeren van verschillende initiatieven om het milieu te beschermen. DHL Express was het eerste bedrijf in de logistieke sector dat actief specifieke doelstellingen voor het terugbrengen van de CO2 uitstoot heeft gesteld met als resultaat dat we een aantal milieuvriendelijke maatregelen op onze nieuwe hub hebben doorgevoerd, die ons helpen om in de toekomst duurzamer te werken.


- Einde -

Informatie voor foto redacteuren:
Foto's van de DHL Air Hub Leipzig/Halle zijn beschikbaar om te downloaden via de fotoservice op onze homepage via: www.dpwn.de/photo-service (Category "current photos").

Media Inquiries:
DHL
Corporate Communications - Media Relations
Claus Korfmacher
Tel.: +49 (0)228 182 -9944
E-Mail: pressestelle@deutschepost.de

OVER DHL
DHL is de wereldwijde marktleider op het gebied van internationale express- en logistieke diensten en is specialist in het leveren van innovatieve en op maat gemaakte oplossingen vanuit één bron. DHL biedt deskundigheid op het gebied van express-, lucht- en zeevracht, wegtransport, contractlogistieke oplossingen en internationale postdiensten. Deze deskundigheid wordt gecombineerd met een wereldwijde dekking en een grondige kennis van de lokale markten. Wereldwijd verbindt het internationale netwerk van DHL meer dan 220 landen met elkaar. Zo'n 300.000 medewerkers zijn gemotiveerd om snelle en betrouwbare diensten te leveren die de verwachtingen van de klanten overtreffen.

DHL is een merk van Deutsche Post World Net. De groep had in 2007 een omzet van meer dan 63 miljard euro.


---- --