Gemeente Nijmegen

27 mei 2008

Nieuwe aanbesteding voor parkeergarage Van Schaeck Mathonsingel

De gemeente Nijmegen start een nieuwe aanbesteding voor de parkeergarage aan de Van Schaeck Mathonsingel. De vorige aanbesteding heeft niet geleid tot offertes van marktpartijen. Om de markt met meer succes te interesseren, worden nu het ontwerp en de realisatie aan de ene kant en de exploitatie van de parkeergarage aan de andere kant als aparte opdrachten aanbesteed. Start van de bouw van de parkeergarage blijft gepland voor 2011.

In 2007 is in een totaalpakket het ontwerp, de bouw en de exploitatie van de garage in de markt gezet. Dit is te complex en risicovol gebleken voor marktpartijen om op in te schrijven. Daarom haalt de gemeente het ontwerp en de bouw los van de exploitatie. Een totaalpakket had verschillende voordelen, maar blijkt in de huidige marktsituatie niet haalbaar. Eerste stap is nu de aanbesteding van het ontwerp en de bouw.

Bij de aanbesteding gaat de gemeente uit van een parkeergarage met 650 plaatsen. De marktpartij die de garage gaat bouwen, moet ook de herinrichting van de Van Schaeck Mathonsingel op zich gaan nemen. Het middengedeelte van de singel krijgt de vorm van een wandelesplanade, met aan weerszijden bomen.



Gemeente Nijmegen