Gemeente Heerlen

Selectieve besluitenlijst 27 mei 2008

2008/14587 Resultaten lezersonderzoek Stadskrant 2008 positief. Het college van burgemeester en wethouders heeft kennisgenomen van de resultaten van het lezersonderzoek van de Stadskrant Heerlen. De Stadskrant blijkt voor de Heerlenaar hèt medium om informatie te krijgen over de stad en de gemeente. De krant wordt in de ogen van de lezers voldoende tot goed beoordeeld, zowel op inhoud als op vormgeving. Met in totaal 87% frequente lezers mag bovendien gesteld worden dat de Stadskrant goed gelezen wordt. 92% van de Heerlenaren ontvangt altijd dan wel regelmatig de Stadskrant. De vernieuwde Stadskrant (2008) wordt op alle aspecten (zoals leesbaarheid, gebruik kleuren en herkenbaarheid gemeente Heerlen) gelijk dan wel beter beoordeeld ten opzichte van de oude Stadskrant (2005). De meest in het oog springende ontwikkeling is dat lezers positiever zijn gaan oordelen over het aantal artikelen over de buurten en stadsdelen. We kunnen dus vaststellen dat de vernieuwde Stadskrant een verbeterslag is geweest.

2008/13745 Brede Maatschappelijke Voorziening Aldenhofterrein Hoensbroek Het college van B&W heeft het Aldenhofterrein in Hoensbroek uitgekozen als locatie voor de (eventuele) nieuwbouw van een brede maatschappelijke voorziening. De nieuwbouw moet plek bieden aan Openbare Basisschool Hoensbroeck (locatie De Dem) en Rooms-Katholieke Basisschool De Heyster (Burgemeester van de Kroonstraat) in Hoensbroek.

Zie ook persbericht


---- --
Haalbaarheidsonderzoek eind 2008 gereed
Brede school Hoensbroek op Aldenhofterrein

Het college van B&W heeft het Aldenhofterrein in Hoensbroek uitgekozen als locatie voor de (eventuele) nieuwbouw van een brede maatschappelijke voorziening. De nieuwbouw moet plek bieden aan Openbare Basisschool Hoensbroeck (locatie De Dem) en Rooms-Katholieke Basisschool De Heyster (Burgemeester van de Kroonstraat) in Hoensbroek.

De wens van het college is dat in deze nieuwbouw ook andere voorzieningen die zich richten op ouders en kinderen een plek krijgen. Hierbij kan gedacht worden aan kinderopvang, peuterspeelzaalwerk, jeugdgezondheidszorg en activiteiten op het gebied van sport en cultuur.

De afgelopen maanden zijn ook de locaties Heisterberg, het terrein naast EHC en het terrein van de Schutsehof bekeken. De keuze is gevallen op het Aldenhofterrein (hoek Aldenhofstraat - Mgr. Nolensstraat) vanwege de centrale ligging in Hoensbroek en de omvang van het terrein. Over de locatiekeuze is overleg geweest met de betrokken schoolbesturen en buurtorganisaties.

In de komende maanden wordt onderzoek gedaan naar de haalbaarheid van de nieuwbouw. Het onderzoek moet allereerst uitwijzen of de voorziening haalbaar en betaalbaar is. Het college wil inzicht krijgen in de functionele, technische en financiële aspecten van de locatie Aldenhofterrein. De haalbaarheidsanalyse moet een overzicht van de stichtingskosten, een exploitatieoverzicht, een bouwplan en samenwerkingsovereenkomsten met de betrokken scholen omvatten.

Het streven is de haalbaarheidsanalyse december 2008 af te ronden. De gemeenteraad beslist over de realisatie.

Gemeente Heerlen, 27 mei 2008
Afdeling Communicatie
Sanne Brandwagt, 045-5604364
Algemeen persnummer: (045) 5604070
Persnummer buiten kantooruren: 06 - 30731041
e-mail: persvoorlichting@heerlen.nl

-----------------------
b e r i c h t

p e r s


---- --