Ingezonden persbericht


Press Information
Communications

NedCar verloot Mitsubishi Colt onder verjaardagspost!

Born 27 mei 2008
Autofabrikant NedCar viert in 2008 haar veertigjarig bestaan. Dit doet de Bornse fabriek samen met de medewerkers, maar ook met de omgeving. NedCar verloot in juni namelijk een unieke Mitsubishi Colt onder de inzenders van een felicitatie! Veel inwoners van Zuid- en Midden-Limburg hebben een band met NedCar. Bijna iedereen kent iemand die ooit voor de autobouwer of een van haar toeleveranciers heeft gewerkt. De laatste jaren heeft NedCar tegenslagen gehad: de geplande productievolumes van de smart forfour vielen tegen waardoor het Bornse bedrijf van vele mensen afscheid moest nemen. De kwaliteit van de auto's bleef `gewoon' van topkwaliteit, dus krijgt NedCar in haar jubileumjaar een nieuwe kans van moederbedrijf Mitsubishi Motors. Vanaf augustus zal het SUV-model Outlander in Born worden gebouwd, en vanaf begin 2009 start ook de productie van de Peugeot 4007 en Citroën C-Crosser op dezelfde lijn. Goed nieuws dus voor NedCar, dat een grote wervingscampagne is gestart om tijdig voldoende medewerkers te werven (zie ook www.werkenbijnedcar.nl).
NedCar trakteert
Goed nieuws ook voor de omgeving, want het jarige NedCar verloot een gratis Mitsubishi Colt onder de inzenders van een felicitatie. Een bijzondere Colt bovendien, het enige oranje model dat voor de Nederlandse markt is gemaakt! De auto is te bewonderen op de heuvel op het NedCar-terrein aan de A2 bij Born, waar dit bijzondere cadeau al op zijn nieuwe eigenaar staat te wachten!
Meedoen
Iedereen die een schriftelijke felicitatie aan NedCar stuurt, maakt kans op de jubileum- Colt. Kaarten, tekeningen of brieven kunnen worden gestuurd naar: NedCar 40 jaar! Postbus 140, 6120 AC Born voorzien van naam, adres en telefoonnummer (dus niet per e-mail). De inzendingen dienen uiterlijk 19 juni 2008 binnen te zijn. De loting vindt plaats op 20 juni 2008. Op vrijdag 27 juni 2008 - de officiële verjaardag - ontvangt de winnaar zijn of haar prijs. Meer informatie over de loterij en het jubileum is te vinden op www.nedcar.nl.

Over NedCar
De geschiedenis van NedCar is in de jaren zestig begonnen, toen nog als onderdeel van het ontwikkelings- en constructiefabriek van het oer-Hollandse DAF. In 1968 verhuisde de fabriek naar Born, waar deze in juni 1968 officieel werd geopend. In de daaropvolgende jaren werden de NedCar-aandelen verkocht aan de Nederlandse staat en het Zweedse Volvo, en daarna aan Mitsubishi Motors Corporation. NedCar is de enige Europese productielocatie van dit Japanse automerk en bovendien één van de meest geavanceerde autofabrieken ter wereld. Op dit moment werken er ca. 1600 mensen bij NedCar. Begin 2009 zullen dat er ongeveer tweeduizend zijn. >>> bijvoegen foto Colt op heuvel en bijschrift