Ingezonden persbericht


Persbericht

Eurofiber sluit partnercontract met RVS Networks

Utrecht, 27 mei 2008 - Eurofiber, aanbieder van managed dark fiber-verbindingen en Ethernetdiensten, heeft een partnercontract gesloten met network integrator RVS Networks. Doel van de samenwerking is klanten snel en flexibel communicatienetwerken op maat te bieden en proactief in te spelen op de behoeften van de markt.

RVS Networks ontwerpt, bouwt en beheert communicatienetwerken voor organisaties en biedt diensten op het gebied van spraak, data, beeld en internet. De network integrator verbindt bijvoorbeeld vestigingen van bedrijven via WAN's, zorgt voor de afhandeling van belverkeer via Voice over IP, biedt internettoegang en levert GSM-dekking binnenshuis. Daarbij maakt het bedrijf gebruik van vaste verbindingen van derden. Daarnaast is RVS expert in het ontwerpen en realiseren van draadloze verbindingen, voor toepassingen met hoge bandbreedtes tot 1 Gbit/s.

RVS Networks en Eurofiber werkten al eerder succesvol samen aan verschillende projecten. Die samenwerking is nu omgezet in een officieel partnerschap. Alex Goldblum, Algemeen Directeur van Eurofiber, legt uit waarom: "Het aanbod van RVS Networks vormt een directe aanvulling op onze propositie, die puur gericht is op glasvezelverbindingen en Ethernetdiensten. Samen zijn we in staat klanten perfecte netwerkoplossingen te bieden, compleet met de benodigde diensten. Ook op locaties die nog niet rechtstreeks bereikbaar zijn via glasvezel. Daarbij kunnen bijvoorbeeld de draadloze oplossingen van RVS Networks een belangrijke rol spelen."

Ook voor RVS Networks lag een partnerschap met Eurofiber voor de hand. "Behalve dat we elkaars aanbod goed aanvullen, vinden we het belangrijk dat Eurofiber een stevig groeiplan heeft met producten zoals dark fiber, Ethernet en VLAN-technologie, met nadruk op toegang voor de klant. Bovendien is Eurofiber een partner met een sterke positie in de Nederlandse markt, die snel kan schakelen. Dat is precies waar we behoefte aan hebben", zegt Frans Heitkamp, Managing Director, RVS Networks.


- Einde bericht -

Over Eurofiber
Eurofiber is een gespecialiseerde aanbieder van managed dark fiber-verbindingen en Ethernetdiensten vanaf 10 Mbps. Het fijnmazige glasvezelnetwerk heeft momenteel een omvang van ruim 8.000 kilometer en wordt continu uitgebreid. Ruim 25% van het internetverkeer in Nederland gaat over het netwerk van Eurofiber. Van het mobiele communicatieverkeer is dat 50%.

Eurofiber staat voor vrijheid om te kiezen en ruimte om te groeien. Het onafhankelijke netwerk geeft organisaties een vrije keuze uit de diensten die zij op hun glasvezelverbinding willen inzetten en uit de dienstenleveranciers. Het wijdvertakte netwerk, het diverse productaanbod en de mogelijkheid om de bandbreedte op ieder moment te verhogen, bieden ruimte om te innoveren en te groeien. Voor meer informatie: www.eurofiber.com

Over RVS Networks
RVS Networks is een overbruggende netwerk integrator en service provider met specialisaties in wide area networking, telefonie, professionele straalverbindingen en indoor (GSM) coverage oplossingen. RVS Networks bouwt en beheert gesloten bedrijfsnetwerken tussen vestigingen, draagt zorg voor de VoIP telefooncentrale en ontsluiting naar het openbare neten levert systemen voor optimale indoor GSM, UMTS en Tetra dekking. RVS Networks beschikt tevens over een compleet portfolio met professionele straalverbindingen, waarmee breedbandige verbindingen voor korte en lange duur kunnen worden gerealiseerd. Voor meer informatie: www.rvs-networks.com