Persbericht

LiquidAUX voor mobiele muziek in de auto
~ Kensington introduceert audio-kit voor iPod® en iPhone® voor auto's met een AUX-poort ~

Houten, 27 mei 2008 - Kensington, aanbieder van mobiele computeraccessoires, introduceert een nieuwe lijn audio-kits voor in de auto. Deze bieden een zuiver geluid van een iPod, iPhone of muziektelefoon over de autoradio. Onder de naam LiquidAUX maakt deze lijn als eerste gebruik van de AUX-poort waarmee de meeste nieuwe auto's tegenwoordig standaard zijn uitgerust.

Met de LiquidAUX-lijn kunnen autobestuurders met een AUX-poort hun digitale muziek tijdens het opladen zonder kwaliteitsverlies via de autospeakers afspelen. Bij de kit hoort een afstandsbediening die je vast kunt maken aan het stuur. Zo kunnen bestuurders hun ogen op de weg houden en hebben zij tegelijkertijd controle over hun muziek.

"AUX-poorten worden steeds populairder. Zij worden al op meer dan 70 automodellen in Europa geleverd", zegt Robert de Vries, Sales en Marketing Manager bij Kensington. "Met deze technologie kunnen bestuurders muziek van hun digitale apparatuur afspelen via de autoradio voor ruisvrij hi-fi-geluid. Daarbij biedt de afstandsbediening extra veiligheid door de bediening van iPods, iPhones en muziektelefoons."

Kensington biedt ook een Bluetooth-oplossing voor het bedienen van entertainment in de auto. Aangesloten op de sigarettenaansteker, koppelt dit apparaat je MP3-speler aan een Bluetooth-adapter en verbindt deze aan de AUX-poort van de autoradio. Zo kan de bestuurder naar zijn muziek luisteren én telefoontjes beantwoorden zonder hier extra kabels voor nodig te hebben. "Met Bluetooth draadloze verbinding en de bijgevoegde afstandsbediening voor aan het stuur, combineert de LiquidAUX Bluetooth-kit stijl succesvol met veiligheid", voegt De Vries toe. "Bestuurders kunnen zonder hun handen van het stuur te halen telefoontjes aannemen en hun muziek stilzetten zonder een knop te gebruiken. Ook andere passagiers kunnen de afstandsbediening gebruiken. Als je een beetje vertrouwen hebt in de muziekkeuze van je kinderen, wordt ook voor hen een lange autoreis zo een stuk aangenamer."

De lijn omvat:

LiquidAUX voor iPhone en iPod (33429EU):

- Te gebruiken wanneer de AUX-poort zich in het centrale bedieningspaneel bevindt
- 2.4 GHz draadloze afstandsbediening laat de gebruiker vanaf het stuur muziek afspelen, pauzeren en overslaan. De klittenbandbevestiging is van zeer goede kwaliteit en slijt daarom niet. De afstandsbediening kan uit de houder gehaald en omgedraaid worden voor links- of rechtshandigen

LiquidAUX Deluxe voor iPod en iPhone (33430EU):

- Te gebruiken wanneer de AUX-poort zich in het dashboard bevindt. Houdt de iPod of iPhone in het zicht voor extra comfort
- De flexibele hals past zich aan, aan het merendeel van de iPod- en iPhone modellen, zelfs wanneer ze in een hoesje zitten. Zo worden ze beschermd en naar wens afgewisseld tussen landschap- en portretbeeld
- De draadloze afstandsbediening bevat een herhaalfunctie voor extra comfort

LiquidAUX Bluetooth voor MP3-telefoons (33428EU)

- Maakt hands-free bellen mogelijk en speelt muziek van een muziektelefoon kristalhelder af over de autoradio
- Bluetooth 2.0-technologie met verbeterde dataverwerking, een ingebouwde microfoon met ruis- en echofilter voor heldere gesprekken onderweg. Gebruikers hoeven alleen het telefoonicoontje op de afstandsbediening in te drukken om hun muziek automatisch stil te zetten en over de autoradio een telefoontje aan te nemen. Hij werkt ook met de stemactivering van de telefoon zodat je kunt bellen zonder het toestel aan te raken. De USB-oplaadpoort zorgt ervoor dat de telefoon opgeladen blijft
- Het ideale alternatief voor het installeren van Bluetooth in de auto

Alle drie de apparaten worden geleverd met een verlengsnoer van 1,2 m voor het geval de AUX-poort zich in toekomstige auto's in het handschoenenkastje of op een ander plaats bevindt.

"Zoals al onze producten is de LiquidAux-lijn ontworpen volgens de 'smart made simple'-filosofie. Zo zijn de producten gemakkelijk en aantrekkelijk in gebruik, net als de smart audio sensor waarmee het apparaat automatisch uitgeschakeld wordt wanneer de dock niet gebruikt wordt", zegt De Vries. "Daarnaast zijn ze zo veel mogelijk met het oog op de toekomst ontwikkeld zodat ze gebruikt kunnen worden bij de nieuwste modellen auto's en iPod's."

De LiquidAUX-lijn draagt het label 'made for iPod' en heeft een garantie van twee jaar. Ze zijn te koop vanaf juni '08 tegen adviesprijzen vanaf 69,99 euro. Later in het jaar worden nieuwe producten aan de lijn toegevoegd.

Kijk voor meer informatie op http://www.kensington.com

(698 woorden)