Ingezonden persbericht


Esprit Telecom wordt nieuwe generatie MVNO via Teleena

Amsterdam - Nieuwegein, 27 mei 2008 - Esprit Telecom BV en Teleena Nederland BV maken bekend een samenwerkingsverband te zijn aangegaan. Esprit Telecom gaat als Mobile Virtual Network Operator (MVNO) haar productportfolio uitbreiden met mobiele telecommunicatiediensten via het Enablers platform (MVNE) en de bijbehorende dienstverlening van Teleena.

In de eerste fase van dit samenwerkingsverband gaat Esprit Telecom standaard GSM en UMTS/HSDPA mobiele spraak- en datadiensten van Teleena aanbieden. Deze diensten zijn aanvullend op de bestaande Esprit Mobile services. Tevens is de intentie uitgesproken in de volgende fase het netwerk van Teleena te koppelen aan te Multi Service Netwerk van Esprit Telecom om zodoende werkelijk geïntegreerde Fixed Mobile Convergence (FMC) diensten aan te bieden. Dit is vooral interessant voor professionals die vanaf kantoor werken, veel onderweg zijn én altijd bereikbaar willen blijven. Naar verwachting kunnen de eerste klanten medio juni gebruik maken van deze nieuwe mobiele diensten van Esprit Telecom.
Met deze samenwerking toont Esprit Telecom wederom aan een onderscheidende en leidende positie in te kunnen nemen als het gaat om innovatieve telecommunicatiediensten. Esprit Telecom kan zich blijven focussen op haar productontwikkeling, marketing en sales terwijl tegelijkertijd gebruik gemaakt wordt van de allernieuwste technische mogelijkheden en ontwikkelingen waarvoor Teleena garant staat.

"Door de koppeling van de platformen van Esprit Telecom aan die van Teleena is ons bedrijf in staat om unieke mobiele diensten op de Nederlandse markt te zetten", zegt Aad Beekhuis - CEO van Esprit Telecom. "Mede door de jarenlange ervaring van Esprit Telecom op het gebied van telecommunicatiediensten voor het MKB zijn wij nu in staat om flexibele en toekomstvaste mobiele diensten aan te bieden die perfect afgestemd zijn op deze doelgroep", voegt Beekhuis toe.

"Voor ons is Esprit Telecom een fantastische launching MVNO-klant omdat het zich onderscheidt van de traditionele operators door kwalitatief hoogstaande innovatieve diensten. Met name de integratie van onze mobiele en vaste telecomdiensten wordt nu eindelijk waarheid met deze samenwerking", vertelt Timo Smit - CEO van Teleena. "Klanten van Esprit Telecom kunnen hiermee nóg mobieler en efficiënter werken dan voorheen. Teleena heeft een 'next-generation' (IP) mobiel netwerk dat de nieuwste technologieën ondersteunt en ook traditionele netwerken koppelt. Op deze manier onderscheidt Teleena zich direct in de Europese markt voor MVNE's", aldus Smit.

Over Esprit Telecom
Esprit Telecom startte in 1993 als eerste alternatieve telecomprovider naast KPN en is nu een van de belangrijkste aanbieders van telecommunicatiediensten met een compleet portfolio van vaste- en mobiele telefonie, data- en Internetdiensten voor de groot- en kleinzakelijke markt, overheden en non-profit instellingen. Esprit Telecom is o.a. voorkeursleverancier voor de BTG (Vereniging BedrijfsTelecommunicatie Grootgebruikers), de overheid in het kader van 'OT 2006', KHN (Koninklijke Horeca Nederland), Uneto-VNI en NVG (Nederlands Verbond van de Groothandel). Kijk voor meer informatie op www.esprittelecom.nl

Over Teleena
Teleena heeft recent een eigen 'next-generation' all-IP mobiel netwerk in gebruik genomen om wholesale mobiele telecomdiensten te leveren. Teleena heeft een overeenkomst gesloten met Vodafone Nederland om haar netwerk te koppelen aan de zendmasten van Vodafone. Teleena biedt aan haar MVNO-klanten een one-stop-shop mobiele oplossing, combineert en integreert innovatieve telecom- en internettoepassingen op basis van GSM, UMTS en IP. Teleena's MVNO-klanten zijn bedrijven die mobiele diensten onder hun eigen merk aanbieden en zich onderscheiden op het gebied van aanvullende diensten. Voor meer informatie: www.teleena.com



Ingezonden persbericht