Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Rotterdam, 27 mei 2008

PvdA roept Europa bij elkaar

De PvdA vindt de ambitie van de organisatie van Jongerenhoofdstad, om 25.000 buitenlandse jongeren te verleiden om een bezoek aan Rotterdam te brengen flink. Maar gelooft dat dit met een goede programmering en bijpassende promotie mogelijk is. De PvdA wil hier ook graag haar steentje aan bijdragen.

PvdA-raadslid Jacqueline de Jong stelt daarom morgen in de commissie JOC voor, om het Europees Parlement te vragen om in 2009 de commissie die zich bezighoudt met jeugd, een week lang in Rotterdam te laten vergaderen. De commissies van het Europees Parlement vergaderen vaker in verschillende plaatsen in Europa. "In diezelfde week moet ook een Europees jongerenparlement in Rotterdam bijeen komen. Jonge afgevaardigden uit de verschillende EU-lidstaten zullen dan met elkaar en met leden van het Europees Parlement in debat gaan over de thema's die jongeren aan gaan en over de toekomst van Europa," aldus De Jong

Daarnaast stelt de PvdA voor om de Raad van Ministers te vragen om in 2009 een Jeugdtop te organiseren in Rotterdam. Deze bijeenkomst van alle ministers voor jeugdzaken zou de Europese Jongerenhoofdstad een goede politieke betekenis kunnen geven, waardoor een vervolg in de komende jaren waarschijnlijk is.

De PvdA zal binnen twee weken een uitgewerkt plan aanpresenteren.

()

Meer informatie bij

Jacqueline de Jong, 06-50257127

Winfred van den Bor
Beleidsmedewerker
PvdA-fractie Rotterdam
010-417 2105, 06-22 207 541
wvdbor@stadhuis.rotterdam.nl