HITT

Persbericht

Apeldoorn, 27 mei 2008

HITT breidt Haven Management Systeem van Vlissingen en Terneuzen uit.

Vlissingen en Terneuzen door Haven Management Systeem op wereldniveau

HITT Traffic gaat het in 2007 geleverde Haven Management Systeem van Zeeland Seaports uitbreiden met de Enterprise Service Bus (ESB). Met deze nieuwste technologische toevoeging kunnen de havens Vlissingen en Terneuzen automatisch gegevens uitwisselen met partijen als agenten, loodsen en verkeersbegeleidingsystemen waardoor goederenstromen sneller en efficiënter kunnen verlopen. De Zeeuwse havens kunnen zich met deze nieuwe geavanceerde systemen voor de organisatie, planning en uitvoering van de vrachtafhandelingsactiviteiten meten aan ultra moderne havens in de wereld en zijn zij voorbereid op additionele, toekomstige groei. Eerder leverde HITT soortgelijke systemen aan de havens van Amsterdam en Shanghai.

De totale investering van circa 2,5 miljoen euro in het systeem inclusief de ESB uitbreiding geeft een nieuwe impuls aan de efficiëntie van de Zeeuwse havens waar 250 bedrijven actief zijn en de motor van de regionale economie vormen. Het systeem bevordert tevens de veiligheid van de havens, vergemakkelijkt de navolging van de regelgeving en spaart kosten uit voor alle partijen die met dit systeem in verbinding staan.

De Enterprise Service Bus wordt door HITT Traffic in haar standaard product KleinPort Gateway geïmplementeerd. Via KleinPort Gateway worden de volgende elektronische berichten door het Haven Management Systeem verwerkt:


· BERMAN - melding van ligplaatsen


· IFTDGN - registratie van gevaarlijke stoffen


· WASDIS - melding van afvalstoffen


· CUSCAR - aangifte havenkade geld


· APERAK - bevestigingen van ingekomen meldingen aan diverse parijen


· IVS'90 - administratie van schepen, ladingen en vaarplannen in Nederland


· SafeSeaNet (SSN) - live uitwisseling van scheepsbewegingen met buurlanden in de EU

Profiel HITT

HITT is een vooraanstaande speler op de wereldwijde markt voor verkeersbegeleidende en navigatiesystemen. Het bedrijf ontwikkelt technologie die gericht is op verbetering van veiligheid en verkeersdoorstroming, waarmee tevens aanzienlijke kostenbesparingen in infrastructuur en logistiek behaald worden. De kernactiviteiten van HITT bestaan uit het ontwikkelen en verkopen van begeleidingssystemen voor lucht- en scheepvaart alsmede hydrografische en navigatiesystemen.In 2007 boekte HITT een omzet van EUR 34,4 miljoen en een nettowinst van EUR 0,3 miljoen. Eind 2007 werkten bij HITT 178 personeelsleden. HITT is sinds 1998 genoteerd aan Euronext Amsterdam NV.

Voor informatie:

John H.M. van Asperen (CFO), telefoon 055 -543 2590 en e-mail: investor.relations@hitt.nl

Margaret van Kempen, telefoon 070 - 346 3760 en 0653 805 856 en e-mail: m.vankempen@kempenpr.nl