Prijsuitreiking geschiedeniswedstrijd 'De stamboom in!

Time : 17:31:41
Date : 27 May 2008
Sender Name: Koning Boudewijnstichting - Fondation Roi Baudouin

Persbericht: De stamboom in!
Aan de lippen hangen van opa als hij vertelt over de oorlog. Nieuwsgierig zijn naar de beroepen die de voorbije eeuw in je familie werden uitgeoefend.

Op maandag 26 mei werden in het museum BELvue 10 prijzen uitgereikt aan jongeren die deelgenomen hebben aan de geschiedeniswedstrijd 'De stamboom in!'. De laureaat ontving 1.000 euro, de anderen 500 euro.

Laureaat :
Liselotte Denys, BARNUM Roeselare : 1000 euro

Jimmy de Hoon, VITO Hoogstraten : 500 euro
Arne Ribbens, VITO Hoogstraten : 500 euro
Glenn Veltmans, VITO Hoogstraten : 500 euro

Het Europees netwerk Eustory verenigt organisaties die in hun eigen land historische onderzoekswedstrijden organiseren voor jongeren. Dit jaar werd de geschiedeniswedstrijd ook in België georganiseerd door het Fonds Bellevue. Dit Fonds wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Het centrale thema is 'familiegeschiedenis'. Hoe leefden mijn grootouders, overgrootouders toen ze zo oud waren als ik nu? Hoe was het om jong te zijn in die samenleving?
De laatste 20 jaar is er meer belangstelling voor geschiedenis, een interesse die vertrekt vanuit de onmiddellijke omgeving. Bedoeling is die eigen omgeving te situeren in de context van een land, Europa en de wereld.

Aan de wedstrijd kunnen alle Belgische leerlingen van de derde graad secundair onderwijs, zowel ASO, TSO, BSO als KSO deelnemen. De laureaten kunnen in augustus van dit jaar samen met winnaars uit andere Eustorylanden deelnemen aan een internationale workshop in Berlijn.

De wedstrijd wordt volgend schooljaar opnieuw gelanceerd met hetzelfde thema. Inzendingen worden verwacht tot 3 april 2009. Meer info op www.knooppuntdemocratie.be .

PERSCONTACT:
KONING BOUDEWIJNSTICHTING
Josse Abrahams
abrahams.j@kbs-frb.be
tel +32-2-549 02 56 gsm +32-495-54 61 42
Brederodestraat 21 B-1000 Brussel
WWW.KBS-FRB.BE