VVD


27-5-2008

VVD opent Vrijdenkersruimte

De VVD gaat in het Huis van de Democratie een Vrijdenkersruimte inrichten.

Deze ruimte moet kunstenaars, columnisten en cartoonisten die op de een of andere manier met censuur te maken krijgen, de gelegenheid bieden hun werk toch tentoon te stellen.

Mark Rutte: "Het is natuurlijk zeer bedenkelijk hoe dit kabinet de laatste maanden aan de vrijheid van meningsuiting knabbelt. Wat de VVD betreft is dat onacceptabel, wij staan pal voor die vrijheid van meningsuiting."

De VVD probeerde eerder deze week samen met de PVV voor deze kunstenaars de mogelijkheid te scheppen hun werk in de Tweede Kamer te laten zien, maar dat voorstel haalde geen meerderheid.

Dit is voor de VVD aanleiding om die ruimte binnen de VVD vrij te maken. VVD en PVV zullen in dit initiatief gezamenlijk optrekken.

De VVD-fractie vindt dat de vrijheid van meningsuiting actief moet worden verdedigd. "Een Vrijdenkersruimte binnen de muren van de Tweede Kamer is bij uitstek de manier om dat te doen.", aldus Rutte.

Rutte: "Er is inmiddels contact gezocht met Gregorius Nekschot en Ellen Vroegh, de heer Nekschot heeft al positief en met enthousiasme op ons aanbod gereageerd. Uiteraard zijn ook andere kunstenaars die hun vrijheid van meningsuiting ingeperkt zien door dit kabinet en het inmiddels heersend maatschappelijk klimaat, van harte welkom in de Vrijdenkersruimte van de VVD."

27 mei 2008