Politie waarschuwt voor oplichters aan de deur

Eindhoven Stratum, 27-05-2008 o De politie waarschuwt burgers voor oplichters aan de deur. Deze oplichters doen zich voor als werknemer van TNT Post.

Werkwijze
Ze komen aan de deur, meestal gekleed in TNT-bedrijfskleding, en willen een pakket afgeven. Tegen betaling van een klein bedrag is het pakket te verkrijgen. Contant betalen is volgens de bezorger niet mogelijk en de ontvanger wordt gevraagd om zijn pinpas door een draagbare pinautomaat te halen. Op deze manier wordt de pinpas gekopieerd en kan er geld van rekeningen afgehaald worden.

Slachtoffers
De politie waarschuwde al eerder voor deze oplichters, maar afgelopen week zijn er weer een aantal mensen slachtoffer geworden van deze vorm van oplichting. In de Eindhovense wijken Gestel en Stratum gebeurde dit zes keer. Ook in Strijp komen meldingen binnen bij de politie.

Verdachte omstandigheden melden
Vraag bij een betaling aan een bezorger daarom altijd om een legitimatiebewijs en bel bij verdachte omstandigheden direct de politie, via telefoonnummer 112 (spoed) of 0900-8844 (geen spoed, wel politie).