Vereniging Eigen Huis: grote zorg onderzoek beleggingsverzekeringen

Publicatietijd: 27/05/2008 19:10

Vereniging Eigen Huis: grote zorg onderzoek beleggingsverzekeringen

Vereniging Eigen Huis is verbijsterd dat de publicatie van het IFO-feitenonderzoek naar beleggingsverzekeringen andermaal is uitgesteld. Oorspronkelijk zou het onderzoek voor het einde van 2007 gereed zijn. Nog maar zeer recent -op 22 mei- werd aan de kamer bevestigd dat het rapport ultimo mei beschikbaar zou zijn. Uit het bericht van minister Bos aan de kamer blijkt dat het rapport van dermate slechte kwaliteit is, dat de einddatum voor de derde maal wordt opgeschoven.

Inmiddels is de oplevering van het onderzoek naar beleggingsverzekeringen al een half jaar vertraagd. Het feit dat op het allerlaatste moment publicatie van het rapport wordt uitgesteld, doet de vraag rijzen wat de oorzaak hiervan is. Ligt het aan het onderzoeksbureau, aan de medewerking van de verzekeraars of betreft het de regiefunctie van het Ministerie van Financiën? Ook de Tweede Kamer zal deze vragen ongetwijfeld aan de Minister willen stellen.

De Minister geeft de onderzoekers nog twee weken de tijd om een goed rapport op te leveren. Gezien zijn kwalificaties over het onderzoek: "slordig, slecht gestructureerd, onvolledig en niet neutraal", vraagt Vereniging Eigen Huis zich bezorgd af of het binnen deze termijn wel mogelijk is een onderzoek van goede kwaliteit op te leveren.

Vereniging Eigen Huis heeft zich in het verleden sterk gemaakt voor een deugdelijk en onafhankelijk feitenonderzoek naar de problemen met de kosten van beleggingsverzekeringen. Het feitenonderzoek ziet de vereniging als cruciaal in het bereiken van een oplossing voor deze maatschappelijk belangrijke kwestie die miljoenen mensen raakt.


Links: Geen informatie Noot voor de redactie: Noot voor de redactie,