KNMG

Federatie KNMG vergadert op 27 mei

We nodigen u uit de 248ste Algemene Vergadering bij te wonen van de Federatie Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst. De vergadering vindt plaats op dinsdag 27 mei om 17.30 uur in het auditorium van de Domus Medica, Mercatorlaan 1200 in Utrecht.

De agenda is als volgt.

1. Opening

2. Mededelingen

3. Inleiding door de voorzitter

4. Vaststelling notulen Algemene Vergadering 4 december 2007

5. Concept-Jaarverslag KNMG 2007

6. Concept-Jaarrekening KNMG 2007

7. Wijziging reglement tuchtrechtspraak
Het in 2002 in werking getreden Reglement tuchtrechtspraak behoeft naar de mening van de Raad voor de tuchtrechtspraak een aantal aanpassingen. De Raad legt zeven wijzigingsvoorstellen ter vaststelling voor aan de Algemene Vergadering.

8. Regeling Specialisme en profielen geneeskunst
De huidige Regeling Specialisten geneeskunst zal worden vervangen door de Regeling specialismen en profielen geneeskunst.

9. Statutenwijziging: Leeftijdsgrens ALV-stemgerechtigden en FB-leden
Een eerder voorstel (mei 2007) om de leeftijdsgrens van (plaatsvervangend) stemgerechtigden in de Algemene Vergadering en leden van het Federatiebestuur los te laten - deze is nu 70 jaar - heeft vanwege onvoldoende quorum niet geleid tot een statutenwijziging. Het voorstel wordt voor de tweede keer geagendeerd.

10. Benoeming leden Raad voor de tuchtrechtspraak

11. Campagne medische professionaliteit
Het KNMG Manifest Medische Professionaliteit (mei 2007) vormt de basis voor de federatiebrede campagne ARTSEN VAN NU. De in het Manifest beschreven hedendaagse professionele verantwoordelijkheden en kernwaarden van de arts maken u de ARTS VAN NU. Over dit thema wordt een presentatie gegeven en is er gelegenheid tot discussie.

12. Rondvraag en sluiting

Publicatie datum: 29-04-2008