Gemeente Tytsjerksteradiel


Presenteert Plannen

Werkgroep Traverse Trynwâlden Presenteert Plannen

Plaats: Café de Viersprong te Gytsjerk

Aanvang: 16.00 uur - Inloopmiddag

19.30 uur - Presentatie van de plannen

Voor wie: Alle inwoners van de Trynwâlden en andere belangstellenden

Een jaar geleden heeft de Werkgroep Traverse Trynwâlden (WTT) de bevolking van de Trynwâlden gevraagd aan te geven waar de knelpunten liggen op de doorgaande weg door de Trynwâlden (de N361). De werkgroep is hiermee aan de slag gegaan en heeft een visie gemaakt op de weg na realisering van de Centrale As. Op dat moment wordt er vanuit gegaan dat de verkeersintensiteit gehalveerd is. Uitgangspunten voor het herontwerp van de weg zijn geweest:
A. Veiligheid verhogen;
B. Dorpskarakter herstellen;
C. Afremmen en/of ontmoedigen doorgaand verkeer.

De samenwerking tussen werkgroep en adviseurs heeft geleid tot een Eindvisie die in vele opzichten verrassend en vernieuwend is. Op basis van deze Eindvisie hebben medewerkers van Provincie Fryslân gewerkt aan mogelijke Tussentijdse Oplossingen. Oplossingen die bijdragen aan een verbetering van de doorgaande weg, maar ook nog een forse verkeersstroom toelaten.

Nieuwsgierig geworden?

Op dinsdag 27 mei a.s. kunt u zich laten verrassen; wij presenteren dan onze plannen. En we zijn zeer benieuwd wat u van deze plannen vindt.

's Middags is er vanaf 16.00 uur een inloopmiddag, waarop alle schetsen worden getoond. U kunt dan op uw gemak komen kijken. Er zijn leden van de werkgroep en haar adviseurs aanwezig om tekst en uitleg te geven. 's Avonds is er vanaf 19.30 uur een presentatie van de Eindvisie en de Tussentijdse Oplossingen.

Over de Werkgroep Traverse Trynwâlden (WTT)

De WTT bestaat uit 10 vertegenwoordigers van 5 Dorpsbelangen uit de Trynwâlden onder leiding van een onafhankelijk voorzitter. De werkgroep wordt geadviseerd en ondersteund door vertegenwoordigers van gemeente en provincie.

De WTT is in het leven geroepen door de gemeente Tytsjerksteradiel om te werken aan plannen voor de verbetering van de N316 (van E10 tot voorbij Aldtsjerk). Aanpassingen aan deze weg moeten leiden tot een veiliger weg, een weg die weer de bewoners toebehoort, een weg waarop het doorgaande verkeer te gast is in de Trynwâlden.

Op korte termijn is hiervoor 2 miljoen euro beschikbaar gesteld door de Provincie Fryslân.