Evangelische Omroep

EO-PROGRAMMA'S WEEK 22

Groep 8 op kamp, 28 mei, 18.00 uur op Z@pp, Nederland 3 In de tweede aflevering wordt de Haagste klas in het donker gedropt in hartje Achterhoek. Lukt het ze de weg op tijd terug te vinden naar het kamp? En weten ze uit handen te blijven van Herman en Sharon, die de boel proberen te saboteren?

Leerling Kimberly maakt zich zorgen, zij voelt zich helemaal niet op haar gemak in het donker. Ook voor Robby is het geen pretje. Hij krijgt onderweg ineens enorme buikpuin. Eenmaal terug is het tijd voor de allereerste nacht op het kampŠ. Lukt het Denise om ook maar een oog dicht te doen nu ze zo'n last heeft van heimwee? En hoe staat het met de nachtrust van de andere groep8-ers?

De 4-delige serie Groep 8 op kamp laat alle kamponderdelen zien, maar zoomt ook in op de leerlingen in de klas. Wie zijn ze en hoe gaan ze met elkaar om? Hoe kijken ze terug op de basisschool en welke toekomstplannen hebben ze? De kijker ontdekt beetje bij beetje wat voor een groep 8-er écht belangrijk is. Van heimwee tot lachbui, van ruzie tot liefde en van angst tot overwinning.

Galileo, dinsdag 27 mei, 22.50 uur, Nederland 2
Nederland warmt op, dat merken we aan de extreme weersomstandigheden. We krijgen hetere en drogere periodes, de stormen worden heftiger en we krijgen te maken met meer regenval en onweer. Maar valt uit dat extreme weer geen voordeel te halen? Want hoeveel energie leveren windmolens ons eigenlijk als ze op volle kracht draaien? Of kunnen we energie halen uit bliksemflitsen? In Eindhoven wordt momenteel uniek onderzoek gedaan naar de verschillende mechanismen van bliksem en veiligheid. Hoe zit het eigenlijk met onze veiligheid nu we steeds meer omringt zijn met allerlei elektronica? Deskundigen geven in Galileo antwoord.

Vanaf dinsdag 6 mei start de EO het wetenschapsprogramma Galileo met een nieuwe 5-delige serie rondom klimaatsverandering. Iedere week gaat meteoroloog Reinier van den Berg op zoek naar praktische oplossingen om de klimaatsverandering in Nederland zo goed mogelijk te benutten. Ongedwongen speurt hij naar nieuwe ontwikkelingen en zoekt uiterste grenzen op. Wat gebeurt er écht als Nederland verandert in Hollanda Tropicana? Welke oplossingen zijn er voorhanden en wat kan de kijker er zelf mee?


---
Noot voor redactie,

Evangelische Omroep