Gemeente Oldenzaal


College wil omwonenden betrekken bij herontwikkeling Denekamperstraat 10

gepubliceerd op : 16-4-2008

Omwonenden van de Denekamperstraat 10 moeten mee kunnen denken over het ontwerp van 25 tot 30 huurappartementen op die locatie. Dit heeft het college van burgemeester en wethouders besloten.

Momenteel is Bouwmaterialen Raab Eshuis Kärcher op deze locatie gevestigd, maar later dit jaar verhuist het bedrijf naar het bedrijventerrein Hazewinkel Noordwest. Bouwonderneming Goossen en woningstichting St. Joseph uit Almelo willen op deze plek appartementen bouwen. Tevens heeft het college de stedenbouwkundige randvoorwaarden vastgesteld voor dit bouwplan.

Het college staat positief tegenover dit plan omdat deze voorziet in de woningbehoefte in Oldenzaal en een bedrijf uit een woonomgeving wordt verplaatst naar een bedrijventerrein. Op 23 januari jl. is een informatiebijeenkomst voor de omwonenden gehouden over dit bouwinitiatief. Tijdens deze bijeenkomst maakten omwonenden aanmerkingen over het ontwerp. Met name de uitstraling en architectuur van het gebouw, de inrichting van de binnenplaats en eventuele aanpassingen aan de huidige afscheidingsmuur moeten besproken worden.

Ook werden er tijdens de bijeenkomst opmerkingen gemaakt over het aantasten van de privacy van omwonenden, in relatie tot de bouwhoogte. Het college heeft uitgesproken dat zij het aantal van vier bouwlagen acceptabel vindt, maar dat er oplossingen gevonden moeten worden waarmee de privacy zo weinig mogelijk aangetast wordt. Deze randvoorwaarde zal de ontwikkelaar van dit plan verder moeten uitwerken in overleg met de buurtbewoners

Het college heeft daarnaast besloten pas medewerking te verlenen aan de herontwikkeling Denekamperstraat 10 indien er tijdige overeenstemming is bereikt over de aankoop en overdracht van een strook grond van het perceel. De gemeente heeft de grond nodig in verband met de herinrichting van de Oliemolenstraat.

De randvoorwaarden moeten nog door de gemeenteraad worden vastgesteld. Besluitvorming is voorzien in de raadsvergadering van donderdag 29 mei. De bewoners worden gelijktijdig met de raadsleden op de hoogte gehouden van het proces.