Gemeente Wunseradiel


Informatieavond De Dole II in Witmarsum

Woningcorporatie Welkom en de gemeente Wûnseradiel organiseren op donderdag 29 mei aanstaande een informatieavond over het nieuwe woningbouwplan De Dôle II in Witmarsum in de hal van het gemeentehuis te Witmarsum.

Tijdens de inloopmarkt vanaf 19.30 uur en de presentatie om 20.00 uur is er informatie beschikbaar over het uitbreidingsplan De Dôle. De korte presentaties zullen worden verzorgd door BügelHajema Adviseurs over het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan en door de heer S. Boorsma van 3PEnergie over de toepassing van duurzame energie in het woningbouwplan. Na afloop van de presentaties is de inloopmarkt van ± 21.00 tot 22.00 uur ook open.

In uitbreidingsplan De Dôle II worden in totaal 46 woningen gerealiseerd: 20 huurwoningen van Welkom en 26 vrije sector kavels. Belangstellenden kunnen zich tijdens de inloopmarkt laten registreren als belangstellende voor de huurwoningen en inschrijven op de beschikbare vrije kavels bij de gemeente. Voor de beschikbare kavels van de gemeente geldt een voorrangsregeling voor eigen inwoners en bij meerdere belangstellenden voor een kavel zal er door een notaris worden geloot.

Bijzonder aan het plan is de duurzame bouwmethode van de woningen. De woningen worden gebouwd zonder aardgasaansluiting en worden verwarmd door middel van aardwarmte. Ook kunnen er andere maatregelen worden getroffen die ervoor zorgen dat de woningen erg energiezuinig zijn. Over de toepassing van aardwarmte, warmtepompen en andere vormen van duurzame energie zoals zonne-energie, isolatie, ledverlichting en de beschikbare subsidies wordt informatie verstrekt tijdens de informatieavond.

De Rabobank is tijdens de inloopmarkt aanwezig met de klimaathypotheek.

relevante downloads

* De Dole II.pdf (5.19 MB)

Proclaimer | Colofon | + A - | Frysk