Gemeente Leidschendam-Voorburg


29 Mei inloopavond blauwe zone Voorburg

De gemeente Leidschendam-Voorburg wil de blauwe zone in Voorburg, waar het gebruik van een parkeerschijf verplicht is, vergroten. Burgemeester en wethouders hebben een voorlopig voorstel om met ingang van 2009 het gebied met een maximale parkeerduur van twee uur uit te breiden met een groot aantal straten rond Winkelcentrum Julianabaan en in Bovenveen. Tijdens een inloopbijeenkomst op donderdag 29 mei kunnen belanghebbenden en bewoners van dit gebied hierover hun mening geven. Zij kunnen hiervoor tussen 17.00 en 21.00 uur binnenlopen in Huize Swaensteijn, Herenstraat 72 in Voorburg.

Evaluatie
Aanleiding voor het aanpassen van de blauwe zone is de evaluatie die de gemeente heeft gehouden van de parkeermaatregelen die in 2007 in de omgeving van Winkelcentrum Julianabaan zijn ingevoerd. Om de parkeersituatie in overleg met de wijk te verbeteren is in januari 2008 een eerste inloopavond gehouden over mogelijke aanpassingen van de parkeermaatregelen. Uit de ruim tweehonderd reacties die deze avond heeft opgeleverd klinkt de wens de parkeerschijfzone verder te vergroten dan alleen de directe omgeving van het winkelcentrum. Burgemeester en wethouders doen dan ook een voorlopig voorstel de blauwe zone met een maximale parkeerduur van twee uur uit te breiden met een groot aantal straten rond winkelcentrum Julianabaan en in Bovenveen.

Extra inloopbijeenkomst
Aangezien dit een aanzienlijk groter gebied betreft dan voorheen vindt donderdag 29 mei een extra inloopbijeenkomst plaats waarop belanghebbenden en bewoners van het gebied hun mening kunnen geven over deze uitbreiding. Alle betrokkenen ontvangen hiervoor binnenkort een uitnodiging. Op basis van het verloop van de avond en de bespreking in de raadscommissie openbaar gebied doen burgemeester en wethouders de gemeenteraad een definitief voorstel voor verbetering van de parkeersituatie.
Bekijk het voorlopige voorstel van burgemeester en wethouders.