Gemeente Valkenswaard

2008

Schoolsportdag 2008

Op donderdag 29 mei aanstaande wordt op sportpark Den Dries een schoolsportdag georganiseerd. De sportdag is voor basisschoolleerlingen van groep 5,6, 7 en 8. De sportdag is georganiseerd ter afsluiting van een kennismakingsproject dat afgelopen schooljaar op alle basisscholen heeft plaatsgevonden. Doel van dit project is om kinderen kennis te laten maken met de verschillende sporten en sportverenigingen uit Valkenswaard.

De dag begint om 09.00 uur met een algemene warming-up op de atletiekbaan van Atletiekvereniging Valkenswaard (AVV). Hieraan zullen ongeveer 1000 leerlingen deelnemen. Tijdens de sportdag worden workshops door verschillende sportverenigingen gegeven. De volgende sportverenigingen zijn aanwezig: Tafeltennisvereniging TTV, Basketballclub BBC, Taekwondo Center Dommelen, Kickboxing Siam-Gym Valkenswaard, Rugbyclub The Vets, Atletiekvereniging AVV, Tennisvereniging LTV Dommelen, Hockeyvereniging HOD, Korfbalvereniging Omhoog, Voetbalvereniging SV Valkenswaard, Tennisvereniging TCV en Dé-Dé danceballet. Naast het sporten, maken de leerlingen op deze manier direct kennis met de sportverenigingen.

Organisatie
De organisatie is in handen van de gemeente Valkenswaard in samenwerking met de sportverenigingen en 9 basisscholen uit Valkenswaard en het ROC-Eindhoven, afdeling sport en bewegen. Twintig studenten van deze opleiding worden ingezet om de hele dag goed te laten verlopen. Deze studenten zullen onder andere ingezet gaan worden om de verenigingen te ondersteunen. Voor volgend jaar zal zeker weer een dergelijk kennismakingsproject georganiseerd worden.

Buurt-Onderwijs-Sport impuls
De schoolsportdag is een onderdeel van de Buurt-Onderwijs-Sport impuls van de gemeente Valkenswaard. Doel van dit project is om zoveel mogelijk kinderen en jongeren te laten sporten. Voor meer informatie over de schoolsportdag of over de BOS-impuls kunt u contact opnemen met René Hendrikx op telefoonnummer 040-2083469 of per mail rene.hendrikx@valkenswaard.nl.