GGD Zuidhollandse Eilanden


PERSBERICHT

Spijkenisse, 15 mei 2008

Themabijeenkomst `Ontspannen kun je leren' door
Consultatiebureau voor Senioren

De themabijeenkomst `Ontspannen kun je leren' richt zich op senioren die meer willen weten over oefeningen en bewegingen om te ontspannen en hun lichamelijke conditie op peil te houden. De basisbewegingen komen voort uit het principe van Tai Chi Tao. Deze bewegingen zetten de heupen recht, corrigeren hoeken, beheersen de stap, verplaatsen het gewicht en zorgen voor meer evenwicht. Om mensen te informeren over ontspanning en Tai Chi Tao, organiseert het Consultatiebureau voor Senioren op 29 mei een themabijeenkomst `Ontspannen kun je leren'.
Tijdens deze themabijeenkomst zal een docent Tai chi tao van Careyn eenvoudige bewegingen tonen om het lichaam te leren ontspannen. Men hoeft er niet bij te rekken en strekken. Met name senioren met chronische pijn kunnen er veel baat bij hebben. Tai Chi Tao zorgt voor meer zuurstof, dus een betere ademhaling en geeft zo meer energie. U krijgt de mogelijkheid om mee te doen en vragen te stellen.

De themabijeenkomst wordt gehouden op donderdag 29 mei 2008 van 14.00 uur tot 16.00 uur bij de Marckenburgh in Spijkenisse op de 11e etage. Er zijn geen kosten aan de bijeenkomst verbonden. U kunt zich opgeven via de Gezondheidswijzer T (0181) 65 24 04. Het Consultatiebureau voor Senioren is een samenwerkingsverband tussen de GGD Zuidhollandse Eilanden en Careyn.