Gemeente Dongen


Raadsinformatieavond MER n629 Dongen-Oosterhout

Op donderdag 29 mei wordt in het gemeentehuis een raadsinformatieavond gehouden over de Milieu Effectrapportage (MER) over de verbindingsweg Dongen-Oosterhout, in de volksmond beter bekend als de Heistraat of de N629. Tijdens deze avond laten de raadsleden van de gemeente Dongen zich informeren over de laatste stand van zaken rondom de MER en krijgen alle aanwezigen de gelegenheid om aan de politieke partijen en het college hun meningen en opvattingen mee te geven. Deze zullen later in het besluitvormingstraject (najaar 2008) worden meegenomen.

Op verzoek van de gemeenten Oosterhout en Dongen én de Provincie Noord Brabant heeft adviesbureau Oranjewoud een Milieu Effect Rapportage (MER) uitgevoerd. In een MER wordt een onderzoek gedaan naar effecten op milieutechnisch gebied. In dit specifieke geval gaat het om de effecten van de verschillende mogelijkheden om de Heistraat aan te passen of te verleggen.

Raadsinformatieavond
De raadsinformatieavond wordt geopend met een presentatie van adviesbureau Grontmij namens de gemeente Dongen. Grontmij is ingeschakeld door de Gemeente Dongen om de gemeente in het hele project te begeleiden.
Tijdens het tweede gedeelte van de avond is er gelegenheid voor alle aanwezigen om reacties te geven naar aanleiding van de MER N629.

Van harte welkom
De raadinformatieavond is openbaar en voor iedereen toegankelijk. De avond wordt gehouden in de centrale hal van het gemeentehuis (ingang achterzijde) Rond 20.00 uur zal de voorzitter de avond openen en omstreeks 22.00 uur wordt de avond afgerond.