Gemeente Gilze en Rijen

Kom kijken of meepraten op 29 mei in De Plezanterie (Rijen)

Politiek café over centrale aanbiedplaatsen voor afval, verkeer en úw ideeën of vragen

Volgende week donderdag (29 mei) is het zover: u kunt weer naar het halfjaarlijkse politiek café! Vooral Rijenaren wordt het gemakkelijk gemaakt, want deze interessante en leuke manier van kennis maken met de gemeentelijke politiek wordt gehouden eetcafé, restaurant en partycentrum De Plezanterie aan het Wilhelminaplein 26 in Rijen

U mag komen kijken óf zelfs meepraten of vragen stellen. U komt als burger volledig aan bod met uw inbreng, want in tegenstelling tot vorige afleveringen van het politiek café wordt één van de drie discussieronden van 25 minuten deze keer volledig besteed aan úw vragen en opmerkingen. Die mag u ter plekke in de microfoon stellen. U hoeft dus vooraf niets aan te melden of in te sturen. Vrijheid, blijheid.

De andere twee discussieronden gaan over de centrale aanbiedplaatsen voor afval en het nieuwe verkeersplan voor Gilze en Rijen. De verwachting is dat de verkeerssituatie in Rijen uitgebreid aan bod gaat komen.

U bent vanaf 20.00 uur welkom. Het discussieprogramma begint om 20.30 uur. Tot 22.30 uur zullen twee presentatoren in drie sets van 25 minuten politici van gemeenteraadsfracties over de onderwerpen aan de tand voelen. In de eerste twee sets debatteren de politici de eerste tien minuten met elkaar. Daarna mag ook het publiek zich erin mengen. Tussen de sets in zijn er pauzes van 20 minuten. In de derde set komt het publiek dus vanaf de eerste minuut aan het woord.

Politiek hoeft geen saaie bedoening te zijn, dat gaven de eerdere edities van het politiek café al aan. Discussie en ontmoetingen met raadsleden, daar draait het om tijdens deze gebeurtenis. De koffie/thee bij de entree en twee consumpties per bezoeker bieden wij u gratis aan.

De eerste twee onderwerpen worden gelanceerd via stellingen waarop de politici en even later ook het publiek kunnen reageren. We beginnen het programma met de centrale aanbiedplaatsen voor afval. De prikkelende stelling die daarbij als start voor de discussie geldt, luidt: 'Tien euro voordeel is veel te weinig om met mijn afvalbak te gaan sjouwen.' Dan volgt een pauze en gaat het verder met het verkeersplan voor de gemeente Gilze en Rijen. De stelling luidt: 'Een ring rond Rijen is de oplossing voor de verkeersproblemen in Rijen.'

Na de tweede pauze volgt de vragenronde vanuit het publiek richting de gemeenteraadsfracties of leden van het college van burgemeester en wethouders.

Kortom, genoeg stof voor discussie. Komt dat zien!