SDU uitgevers


Persbericht: Lancering re.Public
Op 29 mei lanceert Sdu Uitgevers het nieuwe multimediale merk re.Public in het Haagse café Dudok. re.Public is een wekelijks magazine, website en e-nieuwsbrief met nieuws, artikelen, interviews en vacatures dat zich richt op de jonge, carrièrebewuste ambtenaren binnen alle lagen van de overheid.

re.Public biedt inspiratie en kansen om te werken aan een beter Nederland. Het magazine biedt naast nieuws en interviews, iedere week een compleet vacatureoverzicht van alle hbo+- functies binnen de overheid. Vanaf 29 mei plaatst de redactie dagelijks nieuwsberichten op www.rePublic.nl. De website biedt binnenkort ook een uitgebreide en actuele vacaturebank.

Achtergrond re.Public
Binnen de overheid kampt men met de uitdaging de juiste kandidaten te vinden voor de openstaande vacatures. re.Public wil daarvoor de oplossing bieden als hét nieuwe wervingsmedium waarmee men meer respons en kwalitatief goede kandidaten bereikt. Het magazine is gratis voor jonge, carrièrebewuste ambtenaren én voor personen en studenten met minimaal een hbo opleiding die een carrière binnen de overheid ambiëren.

Presentatie onderzoek Arbeidsmobiliteit
re.Public heeft vijfhonderd jonge leidinggevende ambtenaren gevraagd hoe zij denken over hun medewerkers. Krijgen ze wel eens een punthoofd van de mensen aan wie zij leidinggeven en hoe denken zij eigenlijk over de oudere generatie managers? Ook is de vraag gesteld hoe lang deze jonge managers nog in hun huidige functie willen blijven. De onderzoeksresultaten zullen tijdens de lancering van re.Public worden gepresenteerd.

Verspreiding en bereik re.Public
De startoplage van het magazine is 70.000 exemplaren die verspreid worden onder professionals bij de overheid. Onze ambitie is om eind 2008 over 50.000 abonnees te beschikken (middels controlled circulation).

Programma lancering op 29 mei:
15:00-15:30 Ontvangst
15:30-15:35 Welkom door Rob Veneboer, uitgeefdirecteur BU Openbaar Bestuur
15:35-15:50 Introductie en lancering van re.Public door hoofdredacteur Martijn van der Kooij
15:50-16:05 Presentatie resultaten van het onderzoek naar Arbeidsmobiliteit onder jonge leidinggevenden bij de overheid 16:05-16:10 Gesproken column door Klaartje Peters 16:10-16:55 Discussie met ambtenaren, deskundigen en de zaal n.a.v. het onderzoek
16:55-17:00 Afsluiting
17:00-18:00 Borrel

Aanmelden
Bij voorkeur ontvangen wij een bevestiging van uw komst naar de lancering op 29 mei aanstaande. Stuur daarvoor een e-mail naar republic@sdu.nl. U ontvangt per e-mail een bevestiging van uw aanmelding.

Locatiegegevens
29 mei, vanaf 15.00 uur
Café Brasserie Dudok
Hofweg 1-a
2511 AA Den Haag