Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Minister Verburg gaat naar conferentie over biodiversiteit in Bonn

Persbericht | 23-05-2008

Minister Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) neemt op woensdag 28 en donderdag 29 mei deel aan de negende Conferentie van Partijen bij het Biodiversiteitsverdrag (Conference of the Parties to the Convention of Biological Diversity) van de Verengde Naties.

Het Biodiversiteitsverdrag heeft als hoofddoel het behoud en duurzaam gebruik van biologische diversiteit en toegang tot en eerlijke verdeling van de opbrengsten van genetische bronnen.

Het verdrag verplicht landen tot het maken van beleid en het uitvoeren van maatregelen die in het verdrag zijn afgesproken. De nadruk ligt op nationale implementatie, maar internationale samenwerking vormt daarbij een belangrijk hulpmiddel.

De belangrijkste punten voor de inzet van Nederland tijdens de conferentie zijn de financiering van het biodiversiteitsbeleid, een internationaal regime voor genetische bronnen, samenwerking met bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties, en de concurrentie om natuurlijke hulpbronnen.

Minister Verburg neemt behalve aan verschillende onderdelen van de conferentie ook deel aan een lunch op uitnodiging van de Duitse Bondskanselier Angela Merkel.

De negende Conferentie van Partijen bij het Biodiversiteitsverdrag (CoP9) vindt plaats van 19 tot en met 30 mei in het World Conference Centre in Bonn, Duitsland.

Verwante informatie


* Convention on Biological Diversity

Zie ook


* Biodiversiteit