Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 116

datum: 23 mei 2008

Veiligheidslabel voor het Zwaluwnest

ROV en gemeente ondertekenen convenant Utrechts Veiligheids Label

Op 29 mei is het feest op basisschool het Zwaluwnest in Vathorst. De gemeente Amersfoort en het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Utrecht (ROV) ondertekenen die dag het Utrechts Veiligheids Label-convenant. Bovendien krijgt basisschool Het Zwaluwnest het Utrecht Veiligheids Label (UVL) uitgereikt. Het UVL is een kwaliteitskeurmerk voor scholen. Het doel van dit label is dat basisscholen verkeersveiligheid een vaste plaats geven in hun schoolbeleid. Scholen die structureel aandacht besteden aan verkeersveiligheid kunnen in aanmerking komen voor het UVL.

Convenant

Met het ondertekenen van het convenant beloven de gemeente Amersfoort en het ROV om Amersfoortse basisscholen te ondersteunen bij het halen en behouden van het UVL. De gemeente zal een structureel bedrag ter beschikking stellen voor de deelnemende scholen. Bovendien wordt een verkeerswerkgroep in het leven geroepen waar deelnemende scholen bij aan kunnen schuiven. Het ROV draagt zorg voor de inhoudelijke ondersteuning van deze werkgroep en de basisscholen. Ook het ROV verplicht zich tot een financiële bijdrage door ondertekening van het convenant.

UVL voor het Zwaluwnest

Dagelijks gaan er ruim 300 leerlingen naar het Zwaluwnest. Lopend, op de fiets, gebracht met de auto of met het openbaar vervoer. Helaas niet zonder gevaar. Het Zwaluwnest heeft daarom besloten om permanente verkeerseducatie te geven aan haar leerlingen. Hierdoor komt de school in aanmerking voor het Utrechts Veiligheids Label.

Informatie: Tianne van Woudenberg, communicatieadviseur Stedelijke Ontwikkeling en Beheer (SOB), 033 469 46 12 of 06 24 81 38 71, t.vanwoudenberg@amersfoort.nl.

Programma

Tijd: 14.00 tot 15.00 uur
Plaats: Schoolplein Het Zwaluwnest

Wat: - Ondertekening UVL-convenant door wethouder Luchtenveld en gedeputeerde dhr. Ekkers


- Overhandiging van UVL door wethouder Luchtenveld aan de heer Koopman, directeur van het Zwaluwnest


- Gastdocent zal de aanwezige kinderen en ouders uitleggen wat een dode hoek is en hoe je hiermee in het verkeer rekening kan houden. Kinderen kunnen in een enorme vrachtwagen zelf de dode hoek ervaren.

U bent hierbij van harte welkom!

---- --