Gemeente Winterswijk


Raadsvergadering 29 mei 2008: Resultaten Rapport Rondetafelgesprek Jeugd
23 mei 2008

Winterswijk - Het Rondetafelgesprek Jeugd, een initiatief van de Winterswijkse gemeenteraad, wordt op donderdag 29 mei in de raadsvergadering behandeld. De vergadering begint om 19.30 uur. De vergadering is openbaar en is in de raadzaal aan het Mevr. Kuipers Rietbergplein 1.

Rapport Rondetafelgesprek Jeugd
Een delegatie van raadsleden hield in februari, maart en april acht gesprekken met vertegenwoordigers van jongerenorganisaties uit Winterswijk. Aanleiding daarvoor zijn de bouw van een nieuw jongerencentrum, het opzetten van nieuw jeugdbeleid en het signaleren van de voorspelde krimp van de bevolking. Wethouder Henk Kok: "We zijn er net zo enthousiast over als de raadsleden die het initiatief namen én de jongeren(organisaties) die meededen. Wij gaan er dan ook alles aan doen om zo snel mogelijk te reageren met een plan van aanpak". De raad wordt die avond gevraagd in te stemmen met het rapport. Het college van burgemeester van wethouders krijgt vervolgens de opdracht de aanbevelingen in praktijk te brengen. Het college wordt gevraagd na de zomervakantie al een plan van aanpak voor te leggen. Het gaat om onderwerpen als huisvesting voor jongeren, de aansluiting van school op de arbeidsmarkt, het organiseren van een jongerennetwerk.

Koersdocument Parkeervisie centrum Winterswijk
Het college van burgemeester en wethouders stelt de raad voor het Koersdocument Parkeervisie centrum Winterswijk vast te stellen. Het koersdocument is een analyse van (het gebruik van) de bestaande parkeervoorzieningen, biedt kaders voor parkeerontwikkeling en zal onderdeel uitmaken van het te actualiseren Verkeersstructuurplan.

Prijs voor 'Beste Noaber'
De commissie Burger en Samenleving stelt de raad voor een tweejaarlijkse prijs in te stellen voor een persoon, bedrijf of instelling die een opmerkelijke bijdrage heeft geleverd aan de verbetering van de onderlinge betrekkingen tussen de inwoners van de gemeente Winterswijk en haar Duitse buurgemeenten. De prijs moet voor het eerst in het voorjaar van 2009 worden uitgereikt.