Gemeente Gilze en Rijen

Politiek café in Rijen - deelnemers bekend

Praat u donderdagavond ook mee?

De fracties in de gemeenteraad hebben inmiddels aangegeven wie namens hen op de barkrukken van het politiek café gaan zitten. Komt u naar hen luisteren? Of discussieert u mee? Het kan allemaal. Kom op donderdagavond 29 mei om 20.00 uur naar café-restaurant De Plezanterie aan het Wilhelminaplein in Rijen. De entree is uiteraard gratis, net als de koffie en twee consumpties per persoon.

In het politiek café worden twee thema's besproken, gedurende 25 minuten per onderwerp. De eerste tien minuten gebeurt dat uitsluitend op het podium, daarna mag het publiek volop meedoen. Tussen de 'sets' door is er telkens een pauze van twintig minuten, zodat u de leden van de gemeenteraadsfracties ook informeel kunt ontmoeten. Sterker nog, dat is het doel van de avond.

U komt als burger volledig aan bod met uw inbreng, want de derde discussieronde van 25 minuten wordt deze keer volledig besteed aan úw vragen en opmerkingen. Die mag u ter plekke in de microfoon stellen. U hoeft dus vooraf niets aan te melden of in te sturen. Vrijheid, blijheid.

De onderwerpen die morgenavond (donderdag) in de eerste twee discussierondes aan de orde komen, zijn de centrale aanbiedplaatsen voor afval en het verkeersplan voor de gemeente Gilze en Rijen.

De debaters die het tegen elkaar opnemen in de eerste ronde zijn Piet Boemaars (Locaal Belang), Ton Hesemans (PvdA), Gérard van Lisdonk (CDA), Ariane Zwarts (Gemeentebelang), Mart Goosen (VVD) en Huub Quirijnen (Kern '75). Zij beginnen met de stelling 'Tien euro voordeel is veel te weinig om met mijn afvalbak te gaan sjouwen.'

De discussieronde over het verkeersplan voor de gemeente Gilze en Rijen wordt ingeluid met de stelling: 'Een volwaardige randweg Rijen is de oplossing voor de verkeersproblematiek in Rijen. De randweg maakt Rijen beter bereikbaar en verhoogt de verkeersveiligheid en leefbaarheid in de dorpskern.' Dit zal worden betwist of beaamd door Ömer Bahtiyar (Gemeentebelang), Walter de Vet (Kern '75), Jos Uitterhoeve (PvdA), Hans Rutten (VVD), Freek van Baardwijk (Locaal Belang) en Jos Oomen (CDA).

In de laatste discussieronde bepaalt u de onderwerpen en bent u in de gelegenheid vragen te stellen aan de gemeenteraadsfracties of leden van het college van burgemeester en wethouders. Namens de fracties geven Hans Rutten (VVD), Freek van Baardwijk (Locaal Belang), Ad Haagh (CDA), Dennis van Loenhout (PVDA), Jan de Wee (Gemeentebelang) en Natal van Riel (Kern '75) antwoord op uw vragen.