Gemeente Eindhoven

Persbericht 26 mei 2008, no. 140

Mogelijk staking busvervoer tijdens Seniorendag Eindhoven In verband met landelijke acties vinden er mogelijk ook tijdens de Seniorendag Eindhoven op 29 mei aanstaande busstakingen plaats. Deelnemers van de Seniorendag die van plan waren gebruik te maken van busvervoer van en naar Genneper Parken, kunnen ondanks de stakingen toch met dit vervoermiddel reizen.

Op 29 mei aanstaande vindt de Seniorendag Eindhoven plaats in Recreatiegebied Genneper Parken. De inschrijving is inmiddels gesloten en ruim 2700 ouderen en hun begeleiders hebben zich ingeschreven voor de dag die in het teken staat van ontmoeting en culturele, informatieve en sportieve activiteiten, speciaal voor Eindhovense senioren. Deelname aan de dag is gratis en ook het vervoer naar, in en van Genneper Parken is voor de deelnemers geregeld: aangepast vervoer voor degenen die hierop zijn aangewezen en gratis busvervoer voor degenen die hebben aangegeven met de bus te willen komen.
Busvervoer tijdens Seniorendag
Ondanks de (mogelijke) busstakingen tijdens de Seniorendag kunnen de deelnemers aan deze dag toch gebruik maken van dit vervoermiddel.

- Vanaf 6.00 uur tot 9.00 uur âs ochtends kunnen zij gewoon gebruik maken van het reguliere busvervoer naar Genneper Parken. Het Indoor-Sportcentrum, waar de officiële opening plaatsvindt, is geopend vanaf 9.00 uur. Men heeft dus demogelijkheid om in het Indoor-Sportcentrum de officiële opening af te wachten.


-Speciaal voor de deelnemers van de Seniorendag rijden er om iets na 9.00 uur eenmalig een aantal bussen vanaf Busstation Neckerspoel (aan de achterzijde van het NS-station) naar Genneper Parken. Voor deelnemers die van deze vervoersmogelijkheid gebruik willen maken, betekent dit dat ze uiterlijk om 9.00 uur op busstation Neckerspoel aanwezig dienen te zijn.


- Vanaf 16.00 uur kan men voor de terugreis naar huis weer gewoon gebruik maken van het reguliere busvervoer vanaf haltes rondom Recreatiegebied Genneper Parken. Of van de speciaal ingezette pendelbussen die deelnemers terug brengen naar Busstation Neckerspoel om vandaar uit vervolgens weer met het reguliere busvervoer verder te reizen.

Aangepast vervoer
De stakingen in het busvervoer zijn niet van invloed op het aangepaste vervoer naar en van Genneper Parken. Mensen die hebben aangegeven van aangepast vervoer gebruik te willen maken, hebben vorige week van de vervoerder een brief over het tijdstip waarop zij worden opgehaald, ontvangen.
Communicatie met deelnemers
Vorige week hebben alle deelnemers aan de Seniorendag niet alleen hun toegangsbewijs voor de dag ontvangen, maar ook een brief waarin bovenstaande informatie nog een keer is opgenomen.

Bezoekadres:
Stadskantoor, Stadhuisplein 10
route
Postadres:
Postbus 90150, 5600 RB Eindhoven

Klanten-
ContactCentrum
tel. 040-238 60 00