Gemeente Eindhoven

Persbericht 27 mei 2008, no. 142

2700 ouderen en begeleiders nemen deel aan Seniorendag Eindhoven Maarliefst 2700 ouderen en hun begeleiders hebben zich ingeschreven voor de Seniorendag Eindhoven op donderdag 29 mei aanstaande. Een dag gericht op ontmoeting en vol culturele, informatieve en sportieve activiteiten, speciaal voor Eindhovense senioren.

In totaal zijn er in en rondom de verschillende accommodaties van Genneper Parken (Indoor- sportcentrum, Milieu Educatiecentrum, Historisch Openluchtmuseum, Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep, Heempark Frater Simon Deltour, Ecologische boerderij âDe Genneper Hoeveâ en Midgetgolfbaan Paviljoen Genneper Parken) vijftig verschillende activiteiten georganiseerd voor de deelnemers. Deze variëren van informatiemarkt tot voorlichtingsbijeenkomsten. Van muziekoptredens tot cultuuractiviteiten. En van spelletjes tot sport-, wandel- en andere vrijetijdsactiviteiten. Doel van het evenement
Op basis van dit uitgebreide activiteitenaanbod wil de organisatie de deelnemers een mooie dag bezorgen en mensen met elkaar in contact brengen. Ook wil de gemeente een positieve bijdrage leveren aan de participatie en zelfredzaamheid van ouderen. De gemeente heeft via instellingen in de stad die veel te maken hebben met ouderen, die mensen uitgenodigd, waarvan men wist dat ze normaal gesproken om welke reden dan ook, niet in de gelegenheid zijn om deel te nemen aan activiteiten. De inschrijving is inmiddels gesloten.

Vrijwilligers
Naast alle bedrijven, verenigingen en organisaties (in totaal ca. 100) die belangeloos meewerken aan de Seniorendag hebben zich ook nog eens meer dan 150 vrijwilligers (waaronder wethouder Don van Maatschappelijke Zorg, studenten van het ROC Eindhoven, ouderen en medewerkers van de sector Wonen, Welzijn en Zorg van de gemeente), beschikbaar gesteld ten behoeve van de organisatie. Hun werkzaamheden zijn die dag gericht op zorg, catering, vervoer, persoonlijke begeleiding, enz.

Achtergrond
De Seniorendag Eindhoven vindt plaats in het kader van het Beleidsprogramma âSeniorenperspectief 2008 â 2010â en een motie die Ouderen Appèl in juni 2007 heeft ingediend. In deze motie doet de partij een beroep op de gemeente om dringend aandacht te besteden aan het bevorderen van de participatie en zelfredzaamheid onder ouderen.

programma seniorendag

Bezoekadres:
Stadskantoor, Stadhuisplein 10
route
Postadres:
Postbus 90150, 5600 RB Eindhoven

Klanten-
ContactCentrum
tel. 040-238 60 00