RVD: minister-president en ambassadeur Onbeperkt Nederland op werkbezoek in Zoetermeer en Leiden

RIJKSVOORLICHTINGSDIENST

Persbericht

27 mei 2008

MINISTER-PRESIDENT EN AMBASSADEUR ONBEPERKT NEDERLAND OP WERKBEZOEK IN ZOETERMEER EN LEIDEN

Minister-president Jan Peter Balkenende brengt donderdag 29 mei a.s. samen met Reni de Boer, ambassadeur van Onbeperkt Nederland, een werkbezoek aan Zoetermeer en Leiden. Sinds zij op 6 juni 2007 de Mis(s)-verkiezing won, een schoonheidswedstrijd voor jonge vrouwen met een lichamelijke handicap, is Reni de Boer het gezicht van deze organisatie die opkomt voor de rechten en belangen van gehandicapten.

In Zoetermeer worden de minister-president en de 'ambassadeur' ontvangen op het stadhuis. Hierna gaan zij met het openbaar vervoer naar de wijk Oosterheem. Onderweg naar het station van de RandstadRail wordt gesproken over toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers van algemene ruimtes en in het openbaar vervoer.

In de wijk Oosterheem staat een bezoek aan Kinderdienstencentrum de Bolsterberg, peuterspeelgroep Kiekeboe en kinderdagverblijf het Meeuwennest (van Kern) op het programma. Bolsterberg en Kiekeboe zijn onderdelen van stichting Ipse. De Bolsterberg wordt bezocht door kinderen met een verstandelijke of meervoudige beperking in de leeftijd van ca. 2 tot 18 jaar. Op Kiekeboe verblijven kinderen van 1,5 tot 4 jaar die in vergelijking met hun leeftijdsgenootjes achterlopen in hun ontwikkeling (taal, sociaal-emotioneel, verstandelijk en/of lichamelijk). Binnen beide locaties worden kinderen individueel en in kleine groepjes begeleid. Het kinderdienstencentrum en de peuterspeelgroep delen het pand met onder andere een kinderdagverblijf van Kern. Kinderen, met en zonder beperkingen, ontmoeten elkaar onder één dak en groeien spelenderwijs op met begrip voor elkaar.

In Leiden bezoeken de minister-president en Reni de Boer het Fenestra Disability Centre, het informatiecentrum van de Universiteit Leiden voor studenten met een functiebeperking. Deze studenten kunnen hier terecht voor informatie, speciale regelingen, aangepaste voorzieningen, hulp bij studiekeuze en een luisterend oor. De minister-president en de 'ambassadeur' krijgen een introductie over Fenestra en gaan in gesprek met studenten.

RVD, 27.05.08, 18.42 uur

Noot voor redacties (

RVD Mediafeed