Gemeente Barneveld


Informatiebijeenkomst over gebiedsvisie geurbeleid

BARNEVELD, 28 mei 2008

Op donderdag 29 mei 2008 organiseert de gemeente Barneveld een informatiebijeenkomst over de gebiedsvisie geurbeleid in de gemeente Barneveld. De bijeenkomst wordt gehouden in de Veluwehal en begint om 19.30 uur. Vanaf 19.00 uur zijn belangstellenden welkom.

De gemeenteraad van Barneveld heeft op 3 april jongstleden een aanhoudingsbesluit genomen in het kader van de Wet geurhinder veehouderijen (Wgv). In de wet zijn landelijke normen over de geurhinder van veehouderijen opgenomen. Deze wet biedt de gemeente (Barneveld) de mogelijkheid om binnen bepaalde bandbreedtes van de landelijke normen af te wijken (overigens heeft de gemeente voorzien in een ruime mogelijkheid om deze aanhouding te doorbreken bij aanvragen voor milieuvergunningen, die niet in betekenende mate van invloed zijn op geurgevoelige objecten). De gemeente moet, als zij wil afwijken, wél een gebiedsvisie opstellen. Hierin geeft de gemeente Barneveld aan welke normen van toepassing zijn. In zo'n visie staat bijvoorbeeld in welke gebieden de veehouderij extra ontwikkelingsruimte krijgt of het accent wordt gelegd op de functie wonen. De gebiedsvisie geurbeleid is klaar en wordt tijdens de informatiebijeenkomst toegelicht. Dat gebeurt door de gemeente Barneveld én door een vertegenwoordiger van SRE Milieudienst.

Gebiedsvisie geurbeleid
De beoordeling van geurhinder van veehouderijen is geregeld in de Wet geurhinder en veehouderij die op 1 januari 2007 in werking is getreden. Tijdens de informatiebijeenkomst van 29 mei aanstaande wordt ingegaan op de wijzigingen ten opzichte van de oude wetgeving en wat deze wijzigingen voor de agrarische sector in de gemeente Barneveld betekenen. In het bijzonder wordt informatie gegeven over de gevolgen van de gebiedsvisie geurbeleid voor individuele agrariërs.

Meer informatie
Informatie over de gebiedsvisie geurbeleid wordt gegeven tijdens de bijeenkomst van donderdag 29 mei 2008 in de Veluwehal. Ook op de internetsite van de gemeente Barneveld is vanaf 30 mei hierover meer informatie te vinden: www.barneveld.nl / Bestuur en Organisatie / Beleid / Nota's en Beleid.

Het is de bedoeling, dat de gebiedsvisie geurbeleid en de daaraan gekoppelde verordening na de zomervakantie door de gemeenteraad worden vastgesteld. Daarna kan het aanhoudingsbesluit worden opgeheven. Mutatiedatum 28/05/2008