Gemeente Lelystad

Welstandscommissie vergadert in Infocentrum

De welstandscommissie van de gemeente Lelystad wil zo open en transparant mogelijk zijn en neemt daarom een proef met zichtbaar vergaderen in de hal van het Stadhuis.

Glazen huis

Op donderdag 29 mei aanstaande, 14.00 uur nemen de leden van de welstandscommissie plaats in het Infocentrum, daar waar in een glazen huis de woningbouwplannen van Lelystad worden gepresenteerd. Belangstellenden zijn vrij om tijdens de openbare vergadering van de welstandscommissie binnen te lopen en het overleg tussen de leden van de commissie te volgen.

Vergaderpunten

De vergadering van de welstandscommissie begint donderdag 29 mei aanstaande om 14.00 uur. Op de agenda staan de volgende punten:
* beoordeling (voortoets) van 192 woningen in het plan Houtribhoogte met een toelichting door architectenbureau Klunder;
* beoordeling van het plan voor een multifunctioneel centrum met appartementen aan de Schor (bij de Ontmoetingskerk);
* vergroten van kantoren en magazijn aan de Poseidonweg 17 op bedrijventerrein Flevopoort;

* beoordeling (voortoets) van het plan voor een nieuw bedrijfspand van Dokvast Flevopoort aan de Poseidonweg;

* punten voor het jaarverslag van de welstandscommissie;
* rondvraag.

Bijwonen

Wie de vergadering van de welstandscommissie geheel of gedeeltelijk wil bijwonen, is vrij om het Infocentrum binnen te wandelen. Naar verwachting duurt het overleg tot circa 15.30 uur. Het enige dat belangstellenden mogen doen is meeluisteren. Meepraten kan niet. Adviezen van de welstandscommissie gaan naar het college van burgemeester en wethouders ter besluitvorming. Deze adviezen zijn niet bindend. Het college mag daarvan afwijken.

---