Datum: 29 mei 2008

Katwijk Jongen loopt tegen auto en breekt been Op de Secretaris Varkevisserstraat gebeurde woensdag 28 mei rond 18.30 uur een ongeval waarbij een 6 jarige jongetje uit Katwijk een gebroken been opliep. Hij werd overgebracht naar het LUMC. Het jongetje stak achter een geparkeerde auto de weg over juist op het moment dat daar een 33 jarige automobilist uit Katwijk passeerde. Het jongetje liep vervolgens tegen de zijkant van de auto aan.

Sassenheim Politie neemt bromfietsrijbewijs in De politie heeft het bromfietsrijbewijs ingenomen van een 23 jarige bromfietser uit Rijnsburg. Bij een controle donderdag 29 mei rond 01.20 uur op de Rijksstraatweg werd vastgesteld dat hij te veel drank op had. Hij werd aangehouden en er volgde een ademanalyse. De uitslag hiervan was 560 ug/l. Omdat het hier gaat om een beginnend bestuurder ligt de limiet voor hem in het verkeer bij 0.90 ug/l. Naast dat hij zijn bromfietsrijbewijs moest inleveren maakt de politie proces-verbaal op voor het rijden onder invloed.

Alphen a/d Rijn Aanhouding voor heling gestolen bromfiets Een 15 jarige jongen uit Alphen aan den Rijn is woensdag 28 mei rond 19.30 uur op de Hooftstraat aangehouden omdat hij in het bezit was van een gestolen bromfiets. Hij verklaarde dat hij de bromfiets van iemand gekocht had. Deze was echter in de nacht van dinsdag 27 op woensdag 28 mei uit een tuin van een woning aan de Luchtstraat gestolen. Een vriend van de eigenaar herkende de bromfiets en greep in door de politie te bellen en de jongen met de bromfiets vast te houden tot de agenten kwamen. Na zijn verhoor is de verdachte weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces-verbaal terzake heling tegen hem op.

Alphen a/d Rijn Inbreker aangehouden De politie heeft woensdag 28 mei rond 19.30 uur een 36 jarige man uit Alphen aan den Rijn aangehouden. Een getuige belde de politie dat de man op het dak van het voormalige pand van de sociale werkplaats aan de Anthonie van Leeuwenhoekweg liep. Op het moment dat de politie arriveerde was hij via een opengebroken lichtkoepel het pand binnengegaan. Op sommatie van de politie kwam hij daar weer uit en werd vervolgens aangehouden. Hij is voor het onderzoek ingesloten.

Bodegraven Fietsers botsen Op het fietspad langs de Goudseweg ter hoogte van de kruising met de Groene Zoom reden woensdag 28 mei rond 18.50 uur twee fietsers tegen elkaar. Een 37 jarige vrouw uit Bodegraven liep daarbij een hoofdwond op. Zij werd overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. Het ongeval gebeurde op het moment dat een 19 jarige fietser uit Gouda de vrouw inhaalde net op het moment dat zij links af sloeg.

Waddinxveen Aanrijding Op de kruising Bilderdijklaan met de Perkstraat gebeurde woensdag 28 mei rond 19.30 uur een aanrijding tussen een auto en een meisje op een fiets. Het 13 jarig meisje uit Waddinxveen liep daarbij een beenbreuk op. Zij werd overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. De bestuurder van de auto, een 47 jarige man uit Gouda, had het meisje bij de kruising over het hoofd gezien. De politie maakt proces-verbaal op. ----------------------------------------- einde berichtgeving ----------------------------------------------------------
---

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --