Busstaking zorgt niet voor extreme verkeersoverlast

29/05/2008 09:31

Pride PR


- Gevolgen busstaking lijken mee te vallen. Ochtendspits iets drukker dan normaal, avondspits zorgt wel voor problemen -


- Totaal 232 files op drukste moment in de avondspits


- 854 kilometer file op drukste moment in de avondspits

Amsterdam, 29 mei 2008 - Automobilisten die dinsdag de auto verkozen moesten rekenen op meer reistijd in vergelijking met een normale dinsdag, maar de gevolgen van de staking van streekbuschauffeurs lijken mee te vallen. Door de staking in het streekvervoer was er meer verkeersintensiteit en verstoppingen in zowel de ochtend- als de avondspits. Op het hoogtepunt van de ochtendspits, om 8.30 uur, stond er in totaal 715 kilometer verdeeld over 195 files. De avondspits spande de kroon met om 17.30 uur niet minder dan 854 kilometer aan verkeersopstoppingen verdeeld over 232 files. Andere verkeersinformatiebronnen rapporteerden op dat tijdstip een redelijk "normale spits" met een gemiddelde van 58 verkeersopstoppingen en ook een gemiddelde van 248 kilometer aan file.

TomTom is in staat om veel nauwkeuriger verkeersinformatie te verschaffen via de HD Traffic dienst. Met HD Traffic verkrijgt TomTom verkeersinformatie van meer bronnen en over meer wegen dan andere verkeersinformatiediensten. Bovendien levert TomTom de informatie via het navigatiesysteem in zowel het aantal kilometers vertraging als in tijd. Hierdoor hebben bestuurders altijd het meest accurate overzicht van verkeersopstoppingen op de Nederlandse wegen.


- De ergste vertraging vond rond 18.00 uur plaats op de A12 tussen Maarn en Grijsoord, richting Arnhem. TomTom noteerde een verkeersopstopping die op het hoogtepunt leidde tot een vertraging van dik anderhalf uur.


- De grootste vertraging op secundaire wegen vond plaats in de ochtendspits op de N325 tussen Arnhem en Nijmegen. Hier was de vertraging maar liefst een half uur.

"Het spreekt voor zich dat files een groot probleem voor Nederland zijn. Dit is een probleem dat TomTom niet oplost. Onze focus is het verschaffen van intelligente route-informatie om Nederlandse bestuurders beter op de hoogte houden zodat men weer baas kan zijn over de eigen agenda," aldus Harold Goddijn, TomTom's CEO. "De door ons vergaarde informatie toont aan dat HD Traffic unieke data verzamelt die geen enkele ander partij kan aanbieden. Het belangrijkste is echter dat gebruikers van onze dienst op de weg vijf keer meer file-updates over tien keer meer wegen krijgen."





http://www.tomtom.com